Hansa Biopharma
Hansa Biopharma meddelar positiva resultat från HNSA-5487 (Finwire)

2024-10-07 10:10

Bioteknikbolaget Hansa Biopharmas HNSA-5487 uppnådde en snabb och mycket robust IgG-reduktion med mer än 95 procent i den första kliniska studien, och uppvisar en tydlig potential för återdosering. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det handlar om positiva resultat från en tolvmånadersuppföljning från HNSA-5487, vilket är bolagets nästa generations IgG-klyvande enzym, som utvärderade IgG-återhämtning, immunogenicitet och potential för återdosering.

"Vid en uppföljningsanalys efter tolv månader hade IgG-nivåerna återgått till normalintervallet sex månader efter den första doseringen. Det bekräftar att HNSA-5487 speglar den extremt höga effekten av imlifidase, som är företagets första generations IgG-klyvande enzym, när det gäller att sänka de totala IgG-nivåerna. Inga allvarliga biverkningar observerades och som tidigare meddelats är HNSA-5487 säker och tolereras väl", skriver bolaget.

Resultaten från studien visar lägre nivåer av antikroppar mot HNSA-5487 (ADA) före behandling och signifikant lägre ADA-nivåer efter behandling jämfört med imlifidase, enligt bolaget. Detta ska bekräfta en attraktiv immunogenicitetsprofil med en tydlig potential för återdosering.

Hansa Biopharma kommer att hålla en telefonkonferens idag klockan 14.00.

Nils Lolk
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Hansa Biopharma - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -