Clas Ohlson
Clas Ohlsons försäljning ökade 13 procent i september (Finwire)

2024-10-07 07:06

Hemfixarkedjan Clas Ohlsons försäljning steg med 13 procent i september till 860 miljoner kronor (762). Organiskt var ökningen 8 procent. Valutaeffekter står för -4 procent medan Spares-koncernen bidrog med 9 procent.

"Utvecklingen var bra i samtliga prioriterade produktnischer och sett till enskilda marknader stack Sverige ut med en organisk tillväxt om 13 procent. Den totala försäljningen i både Norge och Finland påverkades tydligt av valutarörelser men den underliggande organiska försäljningen utvecklades stabilt, i synnerhet med Norges tuffa jämförelsetal från förra året i åtanke. Detaljhandelsklimatet är fortsatt utmanande och det kommer även framgent att vara viktigt med god kostnadskontroll och effektivitet i alla delar av verksamheten för att kunna utveckla konkurrensfördelar inom sortiment, kundmöte och varumärke ytterligare", kommenterar vd Kristofer Tonström.

Exkluderat för förvärvade Spares-koncernen var försäljningen upp 4 procent till 793 miljoner kronor. Den 8 november 2023 slutfördes förvärvet av 91 procent av aktierna i Spares Europe, ett företag inom reservdelar och tillbehör för elektronikprodukter samt batterier.

Vid periodens utgång hade Clas Ohlson 236 butiker, en ökning med netto 15 butiker jämfört med för ett år sedan.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Clas Ohlson B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -