AUTOLIV
KEPLER SÄNKT RIKTKURS, "UTMANANDE PÅ KORT SIKT" (Direkt)

2024-10-07 15:18

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kepler Cheuvreux har sänkt sina estimat för bilsäkerhetsföretaget Autoliv för åren 2024-2025 med 3 procent för att återspegla en mer ogynnsam mix av geografi och kunder.

Det framgår av en uppdatering från Kepler på måndagsmorgonen, där analyshuset sänker riktkursen för Autoliv till 115 dollar (120) och upprepar rekommendationen köp.

Utifrån den fortsatta försvagningen av marknaden (främst i Europa och Nordamerika), och en mindre gynnsam kundmix, räknar Kepler Cheuvreux nu med att Autoliv når den nedre delen av sitt guidade intervall för helåret 2024.

"Även om utsikterna i närtid är fortsatt utmanande anser vi att Autoliv har en övertygande aktiehistorik givet dess globala ledarskap inom ett segment som inte är beroende av en viss typ av drivlina, lönsamheten är tillbaka på de nivåer som sågs före pandemin tack vare proaktiva strukturella kostnadsåtgärder och en stark balansräkning. Detta ger utrymme för högre avkastning till aktieägarna", skriver Kepler Cheuvreux.


Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Autoliv SDB - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -