VERTISEIT
STIGER 10% EFTER BESKED OM FÖRVÄRV OCH NY HUVUDÄGARE (Direkt)

2024-10-02 15:52

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Aktien i plattformsbolaget Vertiseit var upp 10 procent på Nasdaq First North på onsdagseftermiddagen efter att handeln hade återupptagits vid 15.40-tiden i kölvattnet av det tillfälliga handelsstoppet.

Medan aktien var handelsstoppad meddelades att Vertiseit förvärvar Visual Art Sweden, en aktör inom Digital In-store och Retail Media med dotterbolag i åtta länder och försäljning i 39 länder. Köpeskillingen uppgår till 457 miljoner kronor på skuld- och kassafri basis.

Förvärvet finansieras genom en kombination av lån om 225 miljoner kronor från Nordea samt en nyemission om cirka 250 miljoner kronor som riktas dels till tidigare aktieägare i Visual Art och dels till Bonnier Capital som blir ny huvudägare i Vertiseit.

Grundare och tidigare aktieägare i Visual Art, inklusive ledande befattningshavare, återinvesterar motsvarande cirka 50 miljoner kronor i Vertiseit genom att kvitta del av köpeskillingen mot B-aktier i bolaget.

Efter genomförande av den riktade emissionen och bolagsstämmans godkännande kommer Bonniers ägarandel i bolaget att uppgå till cirka 17,7 procent och de återinvesterande säljarnas ägarandel till cirka 4,1 procent, av Vertiseit totalt antal utgivna aktier.

De nyemitterade aktierna i den riktade emissionen kommer att emitteras till 42:20 kronor per aktie – att jämföra med onsdagens kurs om 47:10 kronor innan aktien handelsstoppades.

Teckningsoptionerna emitteras till en teckningskurs om 7:22 kronor per teckningsoption.

"Vi är stolta och glada över att förvärva Visual Art, ett bolag med ett starkt varumärke och ett fantastiskt team av kompetenta medarbetare som har varit starkt bidragande till utvecklingen av vår bransch. Visual Art har visat en imponerande organisk ARR-tillväxt på över 20 procent årligen. Genom denna sammanslagning utökar vi vår installerade kundbas och ökar vår ARR med över 40 procent till mer än 250 miljoner kronor", kommenterar Vertiseits vd Johan Lind i pressmeddelandet.


Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Vertiseit B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -