Simplicity Green Impact A
Simplicity Green Impact ökade 2,6 procent i september - tagit in finska Kone i portföljen (Finwire)

2024-10-02 12:00

Fonden Simplicity Green Impact steg 2,6 procent i september. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 18,0 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Ulf Ingemarson och Johanna Ingemarson.

I månadens förvaltarkommentar skriver man att Kinas regering nu tar tag med hårdhandskarna och fokuserar på att få igång konsumtionen genom olika stimulanser. Den kinesiska centralbanken uppges vara med på noterna och stöttar regeringen i form av sänkta kapitalkrav på banker och sänkt styrränta.

Vidare lyfter man att centralbankerna börjar få bukt på inflationen där många ekonomiers inflationsstatistik kommit in under målen.

"Lagom svag ekonomisk statisk vittnar om lägre inflationstryck, och dagens räntenivåer verkar helt enkelt inte behövas. Inte konstigt då att dubbelsänkningar prisas in i större utsträckning än tidigare, särskilt som Fed öppnade locket på den burken under månaden och sänkte från 5,5 procent till 5,0 procent", skriver förvaltarna.

Tillväxtmarknader, cykliska bolag, räntekänsliga sektorer och tillväxtbolag hade en fin avslutning på månaden. Att marknaden är villig att ta mer risk för tillfället syntes även utanför aktiemarknaden då koppar gick bättre än guld, high yield-obligationer gick bättre än investment grade och kryptovalutor utvecklades starkt.

Gällande fondens utveckling hade man en bra månad sett till regioner, sektorer och teman.

"Temat Energieffektiv teknik steg mest, med isoleringsbolaget IBP i spetsen. Störst bidrag till avkastningen kom dock från Japan och Sumitomo Forestry."

Under månaden tog man in finska hisstillverkaren Kone i portföljen.

De största innehaven i fondens portfölj var Sprouts Farmers Market, Nvidia och ABB med vikter om 3,4, 3,1 respektive 2,9 procent.

Simplicity Green Impact, % september, 2024
Fond MM, förändring i procent 2,6
Fond i år, förändring i procent 18,0

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.



redaktion@finwire.org
© Copyright

Simplicity Green Impact A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -