SKISTAR
VD SER BOKNINGSLÄGE SOM "VÄLDIGT STABILT" – DI (Direkt)

2024-10-01 09:14

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Skidturismbolaget Skistar presenterade i samband med tisdagens delårsrapport ett oförändrat bokningsläge inför vintersäsongen 2024/2025.

I DI TV benämner Skistars vd Stefan Sjöstrand bokningsläget som "väldigt stabilt".

Ute på marknaden fanns dock betydligt högre förväntningar än så. I en kommentar inför rapporten uppgav Handelsbanken att de hade förväntat sig att "bokningarna kommer att ligga minst i nivå med föregående kvartals tillväxt om 9 procent".

I maj/juni i år gjorde Skistar stora kampanjer riktat mot sina internationella gäster, vilket vid föregående rapport avspeglade sig i ett bokningsläge som hade förbättrats 9 procent. På den inhemska marknaden i Sverige har situationen däremot varit en annan.

"Svenska marknaden har varit lite mer avvaktande", säger Stefan Sjöstrand i DI TV.

Han räknar dock med en lättnad redan innevarande säsong till följd av regeringens stimulanspaket och räntesänkningar från Riksbanken.

Ungefär 60 procent av vintersäsongen är enligt Stefan Sjöstrand redan uppbokad och planen är att i nästa kvartal, där Skistar släpper rapport den 19 december, ha 80 procent av säsongen uppbokad.

Kalendern över jul- och nyårshelgen 2024/2025 ser på förhand fördelaktig ut för Skistar. Genom att enbart ta ut fem lediga dagar kan det ge en sammanhängande ledighet på 17 dagar under perioden från 21 december 2024 fram till den 6 januari 2025.


Magnus Bernet +46 8 5191 7953

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

SkiStar B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -