HAYPP GROUP
UTSKOTT ÅTERKALLAR FSG-TILLSTÅND TOBAKSPRODUKTER (NY) (Direkt)

2024-09-25 13:26

(Tillägg: justerar rubrik samt lägger till text)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholms stads tillståndsutskott har beslutat att återkalla Haypp-ägda Snusbolagets försäljningstillstånd för tobaksprodukter i Sverige, ett beslut som är i linje med det tjänsteutlåtande som offentliggjordes tidigare i september.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Beslutet för tobaksprodukter, innefattande snus, har skett på grund av olika tolkningar mellan Tillståndsenheten och Haypp Group angående hur konsumenter ska åldersverifieras vid leverans av tobaksprodukter i Sverige. Enligt Haypp var beslutet inte enhälligt och flera medlemmar i tillståndsutskottet motsatte sig återkallandet av försäljningstillståndet.

Haypp uppger vidare att bolaget snabbt kommer att anpassa Snusbolagets åldersverifiering enligt förvaltningens och utskottets önskemål.

"Haypp Group kommer att följa de ytterligare kraven samt överklaga återkallandet av försäljningstillståndet till förvaltningsrätten /…/ Under överklagandet kommer Snusbolaget att kunna fortsätta sin verksamhet som vanligt med sitt nuvarande försäljningstillstånd", skriver bolaget.

Ovanstående beslut gäller försäljningen av traditionella tobaksprodukter (snus) och har ingen påverkan på försäljningen av nikotinportioner. Snus i Sverige stod för cirka 20 procent av Haypp Groups totala nettoomsättning under andra kvartalet 2024.

Efter beskedet noteras Haypps aktie drygt 7 procent ner.


Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Haypp Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -