MERCEDES-BENZ
VD KÄLLENIUS VÄDJAR OM LÄTTARE UTSLÄPPSREGLER (Direkt)

2024-09-23 08:05

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den tyska biltillverkaren Mercedes-Benz vd, Ola Källenius, gick i helgen ut i en intervju med Handelsblatt och vädjade om lättnader i EU:s utsläppsregler.

Mercedes-Benz ställer sig bakom branschföreningen Aceas ståndpunkt om att det behövs snara åtgärder för att inte utsläppsregler ska kosta industrin flera miljarder euro i böter, sade vd Ola Källenius till Handelsblatt.

"Vi kan inte ignorera kundernas preferenser", sade han och lade till att den stagnerande andelen av helelektriska bilar i Europa gör att koldioxidmålen för 2025 knappast är uppnåeliga längre.

Vidare ställde sig Mercedes-Benz vd bakom tidigare ECB-chefen Mario Draghis rapport, baserad på en utredning gjord på uppdrag av EU-kommissionen, rörande hur EU ska förbättra sin konkurrenskraft via stora investeringar i vissa kärnområden.

Bilindustrin, som är en av Europas viktigaste branscher, sliter i en motvind bestående av tullar och försvagad ekonomi i Kina. Mercedes utfärdade i torsdags en vinstvarning och hänvisade i stora drag denna till den senaste tidens bekymmer i den kinesiska marknaden.


Joakim Rönning +46 8 5191 7930

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

MERCEDES-BENZ GRP NA O.N. - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -