Storebrand Global Multifactor A
Storebrand Global Multifactor minskade 2,93 procent i augusti – stabil makrobild i USA (Finwire)

2024-09-20 10:10

Fonden Storebrand Global Multifactor minskade 2,93 procent i augusti, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som minskade 1,92 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 13,04 procent och är därmed sämre än index som har ökat 18,61 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Andreas Poole.

Inledningsvis konstaterar förvaltaren att svaga arbetsmarknadssiffror i USA i kombination med svaga kvartalsrapporter från amerikanska teknikjättar fick aktiemarknaderna att falla kraftigt i början av augusti.

"Marknaden återhämtade sig sedan ganska snabbt under veckan efter nedgången. Det har fortsatt komma svaga makrotal från Kina, både från råvaruimporten och bostadsmarknaden. I USA är makrobilden dock fortsatt stabil", skriver förvaltaren.

Det tilläggs att marknaderna fortfarande tror på en mjuklandning av ekonomin som huvudscenario.

Avslutningsvis lyfter förvaltaren det amerikanska presidentvalet som hålls i början av november och poängterar att det är svårt att skilja Donald Trump och Kamala Harris ekonomiska program åt för tillfället.

De största sektorerna i fonden vid månadsskiftet var informationsteknik, finans och hälsovård med vikter om 28,29, 13,94 respektive 12,80 procent.

Den region med störst exponering var Nordamerika med en portföljvikt om 73,06 procent. Därefter följde Europa och Asien med vikter om 17,15 respektive 8,71 procent.

De enskilt största innehaven i fonden vid månadsskiftet var Apple, Nvidia och Microsoft med vikter om 3,75, 3,12 respektive 3,12 procent. Totalt höll fonden 299 innehav.

Storebrand Global Multifactor, % augusti, 2024
Fond MM, förändring i procent -2,93
Index MM, förändring i procent -1,92
Fond i år, förändring i procent 13,04
Index i år, förändring i procent 18,61

Alex Kennegård
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.



redaktion@finwire.org
© Copyright

Storebrand Global Mult... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -