Novo Nordisk
Novo Nordisk faller efter fas 2a-resultat för monlunabant (uppdatering) (Finwire)

2024-09-20 15:02

(ny rubrik, mer detaljer i texten)

Danska läkemedelsbolaget Novo Nordisk har nu fått huvudresultaten från en klinisk fas 2a-studie med monlunabant, vilket är en cannabinoidreceptor. Aktien faller med runt 4 procent efter att resultaten publicerats.

Studien undersökte effekt och säkerhet för en dos av monlunabant på 10 milligram, 20 milligram och 50 milligram en gång dagligen jämfört med placebo på kroppsvikten efter 16 veckor hos 243 personer med fetma och metabolt syndrom. Personerna randomiserades lika mellan de fyra behandlingsdelarna och från en kroppsvikt vid baslinjen på 110,1 kilo uppnådde alla doser av monlunabant en statistiskt signifikant viktminskning jämfört med placebo.

Samtidigt syntes en begränsad ytterligare viktminskning vid högre doser av monlunabant.

”Resultaten från fas 2a visar på monlunabants viktminskande potential och att ytterligare arbete krävs för att fastställa den optimala doseringen för att balansera säkerhet och effekt”, säger Martin Holst Lange, utvecklingschef på Novo Nordisk.

Novo Nordisk förväntar sig att inleda en större fas 2b-studie för att ytterligare undersöka dosering och säkerhetsprofilen för monlunabant under en längre tid i en global population. Fas 2b-studien förväntas inledas under 2025, skriver Novo.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Novo Nordisk B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -