INTRUM
72% AV OBLIGATIONSINNEHAVARE UNDERTECKNAT LOCK-UP-AVTAL (NY) (Direkt)

2024-09-18 17:38

(Tillägg: adderar historik från stycke fem)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kredithanteringsföretaget Intrum meddelar att obligationsinnehavare som innehar mer än 72 procent av Intrums seniora icke-säkerställda obligationer med förfall 2025-2028 och seniora icke-säkerställda obligationer från Private Placement, har undertecknat Intrums lock-up-avtal för att stödja koncernens rekapitaliseringstransaktion.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Intrum meddelar också att obligationsinnehavare som innehar mer än 50 procent (men mindre än 90 procent) av den utestående skulden under vissa MTN:er, har "låst upp" sina obligationer, vilket innebär att innehavare av dessa instrument kommer att erhålla en ersättning om 0,75 procent, under förutsättning att de övriga villkoren enligt lock-up-avtalet uppfylls.

"För närvarande övervägs fortfarande alla alternativ för att implementera transaktionen, och inget beslut har ännu fattats om vilken implementeringsmetod som kommer att väljas", heter det från Intrum.

Intrum har sedan tidigare gjort klart att de fått stöd från mer än 66,7 procent av obligationsinnehavarna för sin refinansierings- och rekapitaliseringstransaktion, vilket gör det möjligt att implementera transaktionen.

Innan rekapitaliseringen kan bli ett faktum återstår dock en del för partnerna att förhandla om. De måste komma överens om vilken juridisk process som ska användas.

Tidigare rapporter har gjort gällande att en grupp innehavare av Intrumobligationer utställda i kronor samt en annan grupp, med obligationer som förfaller 2025, har bestämt sig för att samarbeta med Lazards hjälp för att ändra på den nuvarande refinansieringsplanen för Intrum.

De båda grupperna äger tillsammans cirka 18 procent av Intrums icke-säkerställda obligationer, enligt Bloomberg News rapportering från den 11 september.

"Det de har gemensamt är att de inte stödjer den nuvarande refinansieringsplanen för Intrum, som de anser inte respekterar konventionen att obligationer med tidigare förfall prioriteras högre", har Nyhetsbyrån Direkt tidigare rapporterat.


Emanuel Furuholm +46 8 5191 7925

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Intrum - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -