Sheins planerade London-IPO under lupp av brittisk toppolitiker - BN (Finwire)

2024-09-17 10:48

Kinesiska snabbmodejätten Sheins planerade börsnotering i London har fått en brittisk toppolitiker att ställa krav på ökad regulatorisk översyn av bolagets leveranskedja.

Liam Byrne, som förra veckans återvaldes som ordförande för näringslivs- och handelskommittén i det brittiska parlamentets underhus, har till Bloomberg News sagt att Storbritannien borde ha striktare standarder för skydd av arbetstagares rättigheter och miljön.

Uttalandet följer efter att Byrne i en intervju med Financial Times sagt att nya Labour-regeringen borde utvärdera Sheins planer på börsnotering i Storbritannien.

Shein ansökte i somras om en listning i London, efter att dess initiala planer på att noteras i USA mötts med starkt motstånd från amerikanska politiker.

Shein är ett kontroversiellt bolag. Det säljer mode till väldigt låga priser, samtidigt som en granskning från Bloomberg 2022 visat att plagg som Shein skeppade till USA var tillverkade av bomull från Kinas Xinjiang-region, där USA:s utrikesdepartement har hävdat att det förekommer kränkningar av mänskliga rättigheter mot uigurfolket, vilket Kina förnekar.

Shein har via en talesperson sagt att det "har en nolltoleranspolicy för tvångsarbete” och kräver att dess kontraktstillverkare endast köper bomull från godkända regioner.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se



redaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -