Bekräftat: Flutter köper upp Playtech-verksamhet (uppdatering) (Finwire)

2024-09-17 10:36

(uppdaterar artikel med köpeskilling)

Nu är det bekräftat att Flutter Entertainment förvärvar mjukvarubolaget Playtechs konsumentverksamhet Snaitech. Det framgår av ett börsmeddelande.

Affären väntas vara slutförd under det andra kvartalet 2025 och väntas omedelbart vara positivt bidragande till vinst per aktie.

Verksamheten köps till ett företagsvärde om 2,3 miljarder euro. Flutter förväntar sig kostnadssynergier om minst 70 miljoner euro genom integration av teknik, innehåll och upphandlingar från tredje part. Mer information ska delges under investerardagen 25 september.

"Jag är mycket glad över att kunna tillkännage förvärvet av Snai, en av de ledande aktörerna i Italien, Europas största reglerade marknad. Denna transaktion är övertygande både strategiskt och finansiellt. Den passar perfekt in i vår strategi för värdeskapande M&A och skapar en betydande möjlighet att påskynda Snais tillväxt genom att ge dem tillgång till Flutters marknadsledande produkter och kapacitet både i USA och globalt", säger Flutters vd Peter Jackson.

Nils Lolk
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Flutter Entertainment - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -