E-handeln ökade med 1 procent i Sverige under augusti - Svensk Handel (Finwire)

2024-09-19 06:49

Den svenska e-handeln omsatte 12,1 miljarder kronor under augusti, vilket motsvarar en ökning med 1 procent jämfört med samma period året innan. Det visar Svensk Handels senaste e-handelsindikator.

Medan den genomsnittliga köpesumman per konsument var låg i ett historiskt perspektiv, liksom under juli, kom en ökande andel e-handelskonsumenter att bidra till en mindre omsättningstillväxt under augusti. I juli minskade omsättningen med 1 procent.

“Den genomsnittliga totala köpesumman var återigen låg. Det är det lägsta augustisnittet sedan vi började mäta 2020. Andelen som e-handlar är dock fortsatt historiskt hög på 71 procent. I augusti räckte det för att lyfta totalomsättningen något. Intresset för e-handeln är alltså enormt, men givet det tuffa ekonomiska läget håller konsumenterna betydligt hårdare i plånboken. Handelslandet Sverige behöver en vitamininjektion, vi hoppas på kraftfulla och mer frekventa räntesänkningar under hösten”, säger Per Ljungberg, innovationschef på Svensk Handel.

Sett till årets första åtta månader har omsättningen ökat med 9 procent mot 2023, men då ska man inte glömma att utvecklingen i fjol var mycket svag. Fortfarande når inte cirka hälften av varukategorierna upp till omsättningsnivån under samma åttamånadersperiod 2022.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se



redaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -