UB Nordamerika REIT A
UB North America Real Estate Equity ökade 2,7 procent i augusti - bostäder och självförvaring i topp (Finwire)

2024-09-13 14:22

Fonden UB North America Real Estate Equity steg 2,7 procent i augusti. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 8,4 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Inledningsvis skriver förvaltaren att Bank of Japans höjning av styrräntan tillsammans med sämre än väntade sysselsättningssiffror från USA fick aktiemarknaderna att falla under de första dagarna i augusti.

Nedgången var dock kortvarig och aktierna återhämtade förlusterna i slutet av månaden. Sjunkande långräntor gav de noterade fastighetsbolagen en dämpande effekt under turbulensen i början av månaden och nedgången var relativt mild. De börsnoterade fastighetsbolagen var för andra månaden i rad ett av de bästa segmenten i en nordamerikansk sektorjämförelse.

Bostadssektorn hade en stark augustimånad då de sjunkande räntorna sannolikt kommer att stödja prissättningen och förbättra prisvärdheten.

Självförvaringssegmentet är i hög grad beroende av aktiviteten på bostadsmarknaden och därmed överförs den ljusare synen på bostadsmarknaden till självförvaringsbolagen.

Med en avkastning på cirka 10 procent låg båda sektorerna i toppen av resultatlistan för augusti. Industri- och hotellsegmenten var oförändrade i botten av listan.

Främsta bidragsgivarna under månaden var Public Storage, Ventas och Mid-America.

I den negativa vågskålen fanns FIBRA Terrafina, Americold Realty Trust och FIBRA Macquarie Certificados Bursatiles Fiduciarios Inmobiliario.

De största innehaven i portföljen var Digital Realty Trust, Equinix och Healthpeak Properties med vikter om 3,7, 3,3 respektive 3,1 procent.

UB North America Real Estate Equity, % augusti, 2024
Fond MM, förändring i procent 2,7
Fond i år, förändring i procent 8,4

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.



redaktion@finwire.org
© Copyright

UB Nordamerika REIT A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -