TELE2
NYTT TELE2-ÅTAGANDE HADE VARIT FÖR LÄNGE ENLIGT VD (Direkt)

2024-09-04 18:32

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Telekombolaget Tele2 meddelade på onsdagskvällen att vd Kjell Johnsen avser lämna bolaget så fort en efterträdare har utsetts.

"När vi är där vi är nu så borde jag egentligen ta ett åtagande på fyra-fem år, och det är för länge. Jag känner att antingen tar jag ett längre åtagande eller så går jag vidare, och jag har valt att gå vidare", uppger Kjell Johnsen för Nyhetsbyrån Direkt.

Enligt vd:n har Tele2 gått igenom en epok av tillväxt samtidigt som den förre storägaren Kinnevik har sålt ut sig ur bolaget.

Kinneviks uttåg innebar en ny storägare i Xavier Niel, genom Freya Investissement, och i samband med bolaget årsstämma syntes flera nya ansikten i Tele2:s styrelse.

Ägarrockaden har dock inget att göra med Kjell Johnsen beslut.

Har du något nytt jobb på kroken?

"Det får vi återkomma till. Nu ska vi se till att ha en bra överlämning i Tele2 så att vi kan fortsätta vara framgångsrika", säger han och fortsätter:

"Jag har varit vd och ordförande i olika bolag med 1.000-20.000 anställda, några har varit större än Tele2 och några har varit mindre – så vi får se vad nästa steg blir, men det kommer jag inte tänka på så mycket på kort sikt."

Telia gick ut med kostnadsbesparingar under onsdagen som bland annat innefattade att bolaget ska minska sin personalstyrka med 3.000 positioner under 2024. Programmet förväntas leda till årliga besparingar på minst 2,6 miljarder kronor.

Kommer ni att behöva göra något liknande?

"Vi har redan ett besparingsprogram som vi är inne på det första året av. Det har vi rapporterat om hur det går under det första och andra kvartalet och det går riktigt bra. Sedan hade vi ett sparprogram på 1 miljard före det. Vi har det vi behöver på plats för att utvecklas på ett bra sätt med en effektiv organisation", säger Kjell Johnsen.


Emanuel Furuholm +46 8 5191 7925

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Tele2 B - I dag

{point.key}

Tele2 B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -