BOMARKNAD
BOPRISFÖRVÄNTNINGAR ÖKAR I SEPTEMBER – HEMNET (Direkt)

2024-09-04 17:00

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Boprisförväntningarna bland besökarna på bostadssajten Hemnet ökar i september, efter en period av svagt sjunkande prisförväntningar.

Det visar Hemnets köparbarometer.

Bland besökarna på Hemnet som planerar att köpa bostad räknar nu 48 procent med stigande priser de närmaste sex månaderna, jämfört med 43 procent förra månaden.

Samtidigt tror 13 procent på sjunkande priser, oförändrat jämfört med föregående månad.

Nettotalet, skillnaden mellan andelen som tror på stigande respektive sjunkande priser, steg därmed till 35 procent i september jämfört med 30 procent i juni.

Hemnet konstaterar att prisförväntan på bostadsmarknaden således ökar igen efter två månader av sjunkande förväntan. Detta blir viktigt för prisutvecklingen då det ger signaler om en ökad kraft hos efterfrågesidan att möta upp det stigande tillflödet av nya bostäder till salu.

"Efter en prismässigt svagare sommar har augusti månad varit ovanligt stark. Mycket tack vare räntesänkningen och indikationer om att fler sänkningar kommer i snabbare takt framöver. En ökad tro på stigande priser ger också en bild av en optimistisk efterfrågesida vilket är viktigt för marknaden nu när utgångspriserna på det som publiceras stiger och tillflödet är högt", säger Erik Holmberg, marknadsanalytiker på Hemnet, i en kommentar.


Makroredaktionen +46 8 51917931 https://twitter.com/makroredaktion

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -