HAYPP
TILLSTÅNDSENHET FÖRESLÅR DRA IN TILLSTÅND TOBAKSFÖRSÄLJNING (Direkt)

2024-09-03 21:05

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Tillståndsenheten inom Socialenheten i Stockholms stad har kommunicerat ett tjänsteutlåtande och förslaget innebär att Haypps dotterbolag Snusbolaget Nordens försäljningstillstånd för tobaksprodukter på den svenska marknaden ska återkallas.

Bakgrunden till förslaget är att Stockholms stads Socialförvaltning och Haypp gör olika tolkningar av hur kunder ska åldersverifieras vid leverans av tobaksprodukter i Sverige, enligt ett pressmeddelande från Haypp.

Förslaget kommer inför Tillståndsutskottets sammanträde den 18 september. Haypp beskriver försäljningen av tobakssnus i Sverige som inte strategisk viktig. Denna försäljning stod för en dryg femtedel av den totala försäljningen under det andra kvartalet och såväl volymen som försäljningen inom kategorin minskade med 10 procent under perioden.

Haypp skriver däremot att denna försäljning är "mycket viktig för svenska konsumenter i glesbygdsområden".

Snusbolaget Norden kommer att inkomma med sitt yttrande över tjänsteutlåtandet senast den 13 september. Haypp anser att det saknas grund för en återkallelse av försäljningstillståndet, men kommer att kunna införa ytterligare krav på åldersverifiering om Tillståndsutskottet anser det nödvändigt.

Det enligt bolaget strategiskt viktiga tobaksfria snuset stod för 61 procent av försäljningsvolymen under det andra kvartalet och berörs inte av detta förslag.


Casper Sirén +46 8 5191 7926

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Haypp Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -