Railcare Group
Börsveckan ger köpråd för Railcare, Veidekke, Revolution Race och Europris (Finwire)

2024-08-26 06:41

Börsveckan ger köpråd för Railcare, Veidekke, Revolution Race och Europris i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar rådet avvakta för BHG och Swedencare.

Järnvägsbolaget Railcare värderas försiktigt i relation till underhållsbehovet i det svenska järnvägsnätet. Därtill finns triggers för en omvärdering genom en avyttring av, eller resultatförbättring i, utlandsverksamheten. Allt sammantaget väljer Börsveckan åter att trycka på köpknappen för Railcare.

Norska byggbolaget Veidekke har sett fallande tillväxt i andra kvartalet men stigande lönsamhet med fokus på bättre prissättning. Med en stark balansräkning ser framtiden ljus ut trots en tuff byggbransch. Värderingen är attraktiv, bedömer tidningen som upprepar sitt köpråd.

E-handelsbolaget BHG jobbar stenhårt med kostnaderna men får ingen draghjälp alls av försäljningen som backar tvåsiffrigt. Börsveckan tror tyvärr att vändningen kan dröja ett tag till och väljer att avvakta med aktien.

Ett stort aktieöverhäng från huvudägarna Nyrensten och Altor skymmer sikten för outdoor-klädbolaget Revolution Races fina operativa utveckling. Bolagets ambitiösa tillväxtambitioner har goda chanser att infrias. Tidningen upprepar sitt köpråd.

Djurhälsobolaget Swedencare var en kursraket under pandemin men har därefter säckat ihop rejält. Den senaste rapporten visar dock på god tillväxt och utsikterna målas upp som robusta av ledningen. Börsveckan väljer att avvakta.

Norska lågprisbolaget Europris släppte nyligen en hygglig delårsrapport för det andra kvartalet, skriver tidningen i en kommentar och behåller sitt köpråd för aktien.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Europris - I dag

{point.key}

BHG Group - I dag

{point.key}

RVRC Holding - I dag

{point.key}

Veidekke - I dag

{point.key}

Swedencare - I dag

{point.key}

Railcare Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -