USA
KENNEDY JR HOPPAR AV, STÄLLER SIG BAKOM TRUMP (NY) (Direkt)

2024-08-23 21:38

(Uppdaterad tidigare text)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den oberoende presidentkandidaten Robert F Kennedy Jr har officiellt hoppat av sin kandidatur i presidentvalet. Nu ger han sitt stöd till den republikanska kandidaten och expresidenten Donald Trump.

Beslutet framgick först i ett dokument som skickades till en domstol i Pennsylvania för att bli struken från valsedeln i delstaten, vilket tv-kanalen CBS News rapporterade om.

Officiellt meddelade han därefter beslutet, och stödet till Donald Trump, i ett tal på fredagskvällen i Arizona.

Robert F Kennedy Jr sade dock att han egentligen inte "avbryter" sin kampanj, utan "suspenderar" den - vilket innebär att han ska vara kvar på valsedlarna i ett flertal stater.

"I ett tiotal slagfältsstater där min närvaro skulle vara en spoiler, kommer jag att ta bort mitt namn, och jag har redan påbörjat processen", sade han enligt CBS.

"I mitt hjärta tror jag inte längre att jag har en realistisk väg för valseger inför denna obevekliga, systematiska censur och mediekontroll. Så jag kan inte, med gott samvete, be min personal och volontärer att fortsätta arbeta sina långa dagar, eller be mina donatorer fortsätta tillföra medel när jag inte ärligt kan berätta för dem att jag har en riktig väg till Vita huset", kommenterade han vidare.


David Ahnlund +46 8 5191 7900

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -