Swedbank Robur Small Cap USA A
Swedbank Robur Smallcap USA ökade 9,39 procent i juli - stark månad för småbolagen (Finwire)

2024-08-23 12:53

Fonden Swedbank Robur Smallcap USA steg 9,39 procent i juli. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 25,87 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Adam Nyström.

Inledningsvis skriver förvaltaren att uppgången i juli var relativt bred och att både börsens småbolag och fonden utvecklades väl. I portföljen var det vissa innehav som bidrog mer än andra.

Förvaltaren lyfter medicinteknikbolaget Hamilton Thorn som såg sin aktie stiga med omkring 50 procent, efter att det kommit ett uppköpserbjudande på bolaget.

Vidare fortsatte RXO utvecklas starkt, efter förvärvet av Coyote Logistics från UPS som gjordes i slutet av juni och uppgick till ungefär 1 miljard dollar. Förvärvet beskrivs kunna stärka bolagets marknadsposition, diversifiera och utöka kundbasen och bredda operatörsnätverket.

Dessutom kommer RXO vara den tredje största leverantören av förmedlade transporter i Nordamerika när förvärvet är slutfört, enligt förvaltaren. Sedan förvärvet annonserades har bolagets aktie stigit över 50 procent.

"Den förvärvade enheten hade en försäljning på cirka 3,2 miljarder dollar jämfört med RXO:s estimerade försäljning om cirka 4 miljarder dollar. Förvärvet görs då fraktmarknaden befinner sig i en cyklisk låg nivå och hävstången om konjunkturen vänder borde vara stor. Det finns även betydliga synergier på kostnadssidan att realisera", skriver förvaltaren.

Swedbank Robur Smallcap USA, % juli, 2024
Fond MM, förändring i procent 9,39
Fond i år, förändring i procent 25,87

Alex Kennegård
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.



redaktion@finwire.org
© Copyright

Swedbank Robur Small C... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -