GETINGE
FÖRVÄRVAR PARAGONIX TECHNOLOGIES FÖR 477 MLN USD (Direkt)

2024-08-22 22:33

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Medicinteknikbolaget Getinge har ingått avtal om att förvärva samtliga aktier i Paragonix Technologies, verksamt inom organtransplantation. Köpeskillingen uppskattas till 477 miljoner dollar.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Köpeskillingen inkluderar en initial köpeskilling samt tilläggsköpeskillingar, som är prestationsbaserade. Initialt kommer 253 miljoner dollar betalas kontant och finansieras av ett brygglån från SEB. De prestationsrelaterade utbetalningarna förväntas ske mellan 2024 och 2026.

Getinge förväntar sig ett positivt bidrag till justerat resultat per aktie från och med 2028, men förväntas ha en liten negativ inverkan på Getinges justerade vinst per aktie under 2024.

Paragonix Technologies grundades 2010 i Massachusetts, USA, är privatägt och har cirka 100 anställda. Under 2023 rapporterade Paragonix Technologies intäkter på 43,1 miljoner dollar, vilket motsvarade en tillväxt på 136 procent mot året dessförinnan. Så gott som all försäljning genereras från den amerikanska marknaden, uppger Getinge.

"Förvärvet är i linje med Getinges bredare strategi att expandera sin portfölj till marknader med hög tillväxt som kompletterar och stärker bolagets erbjudande inom akut hjärt- och lungbehandling som redan används i samband med transplantation", skriver bolaget.

Transaktionen förväntas slutföras sent under det tredje kvartalet eller tidigt i det fjärde kvartalet 2024, och är villkorad av att sedvanliga villkor uppfylls.


David Ahnlund +46 8 5191 7900

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Getinge B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -