COREM PROPERTY
TROS NÅ 70% UTHYRNING MANHATTAN TILL ÅRSSKIFTET - VD (Direkt)

2024-07-26 14:37

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fastighetsprofilen, tillika Corem-vd:n, Rutger Arnhult uppger för Nyhetsbyrån Direkt att fastighetsbolaget Corem tror sig kunna nå en uthyrningsgrad på över 70 procent redan till årsskiftet för bolagets två kontorsprojekt på Manhattan.

"Vi har framgångsrikt hyrt ut till riktigt attraktiva hyresnivåer. Trots en tuff kontorsmarknad så säljer hög kvalité i bra lägen uppenbarligen riktigt bra", uppger han via sms.

Per den 30 juni 2024 har Corem 20 hyresavtal tecknade på Manhattan, vilket motsvarar en ytmässig uthyrningsgrad om 64 procent i 28&7 och 57 procent i 1245 Broadway avseende tecknade hyreskontrakt.

Kontraktsvärdet för tecknade hyresavtal i New York uppgick per den 30 juni 2024 till 17,0 miljoner dollar, vilket motsvarar cirka 11.000 kronor per kvadratmeter.

I förra veckan offentliggjorde Corem en nyemission på drygt en miljard kronor, något fastighetsprofilen kallar för något av en finansiell "game changer" för bolaget.

"Vi förutsätter att bolaget kommer få tightare kreditspreadar och allmänt bättre finansiella villkor. Nyemission tillför som vi bedömer det bolaget en rejäl finansiell förstärkning när den kommer som bäst till nytta. Bolaget är därtill också en av de absolut största vinnarna på fallande marknadsräntor framöver", uppger han.

Han passar även på att belysa Corems exponering mot svenska storstäder och en högre andel i kontorssegmentet - något "många varit tveksamma till" enligt Rutger Arnhult.

"Där ser vi nu tydligt att nettouthyrningen de facto kommer in väldigt starkt kvartal efter kvartal."

I Corems andra kvartal skrevs nettouthyrningen 37 miljoner kronor och till 87 miljoner kronor för det första halvåret.

Den ekonomiska uthyrningsgraden sjönk dock till 86 procent från 89 procent ett år tidigare.

"Den vakansökningen du ser i Corem har inte koppling till nuvarande hyresmarknad. Utan då bolaget sålt fastigheter under de senaste två åren då man känt att man nått upp till rimliga nivåer så har man av naturliga skäl sålt en hel del fastigheter med väldigt hög uthyrningsgrad. Ibland faktiskt 100 procent uthyrda", förklarar Rutger Arnhult och nämner en rad fastigheter som Corem sålt de senaste åren.

"När man säljer denna typ av objekt så får man såklart väldigt bra betalt men det påverkar självfallet uthyrningsgraden på ett vis som inte är kopplat till den faktiska uthyrningsgraden i den återstående portföljen."


Emanuel Furuholm +46 8 5191 7925

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Corem Property Group B - I dag

{point.key}

Corem Property Group B - I dag

{point.key}

Corem Property Group B - I dag

{point.key}

Corem Property Group B - I dag

{point.key}

Corem Property Group B - I dag

{point.key}

Corem Property Group B - I dag

{point.key}

Corem Property Group B - I dag

{point.key}

Corem Property Group B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -