Mentice
Penser höjer motiverat värde för Mentice - justerar upp sina estimat (Finwire)

2024-07-24 09:00

Medicinteknikbolaget Mentice får under onsdagen sitt motiverade värde höjt till 40-48 kronor (36-44). Det skriver Penser by Carnegie i en uppdragsanalys.

Mentice rapporterade under tisdagen siffror för det andra kvartalet, där man uppvisade en omsättning som steg 36,5 procent till 101 miljoner kronor. Samtidigt ökade vinsten efter skatt till 17,2 miljoner kronor från tidigare 1,5.

Efter rapporten väljer Penser att justera upp sina estimat för omsättningen och ebitda med i 4,9 procent respektive 4,3 procent i snitt över prognosperioden. Justeringen förklaras vara relativt liten eftersom orderboken såg en svag utveckling på rullande tolv månader, samtidigt som man är konservativa i utväxlingen på den utökade kostnadsbasen.

"Vi höjer vårt motiverade värde till 40-48 kr (36-44). Detta är främst baserat på de estimatförändringar som sker, men även delvis motiverat av att Mentice bevisar att ett högt värdeskapande är möjligt i bolaget. I dagsläget värderas man till en rabatt om ca 60 procent givet värdeskapandet under tiden 2024-2025."

Adam Fransson
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Mentice - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -