Indien på god väg att kunna ersätta Kina som största land i emerging markets-index - FT (Finwire)

2024-07-24 14:09

Indien är på god väg att kunna ersätta Kina som det största landet i MSCI Emerging Markets Index, ett index för tillväxtmarknader, skriver Financial Times.

Tidningen skriver att faktumet understryker ett dilemma för internationella investerare som blir alltmer exponerade mot den sprudlande men dyra aktiemarknaden i Indien. Indien har seglat upp efter stigande aktiekurser, nyemissioner och vinsttillväxt i inhemska bolag, vilket fått landet att stå för knappt en femtedel av MSCI Emerging Markets Index, medan Kina fallit ned till en fjärdedel efter att ha stått för cirka 40 procent 2020.

En översyn av indexet ska ske under nästa månad, vilket kan lyfta Indien till att stå för över 20 procent av indexet och placera landet direkt bakom Kina.

"De två vanligaste alternativen på tillväxtmarknaderna i dag är 'long India, short China'. Värderingsskillnaden mellan dessa två marknader är så stor som den någonsin har varit”, säger Varun Laijawalla, portföljförvaltare för tillväxtmarknader på NinetyOne till FT.

Nils Lolk
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -