Novotek
Novotek förvärvar österrikiskt bolag som omsätter 4,3 miljoner euro (Finwire)

2024-07-08 16:23

Industriell it-bolaget Novotek har förvärvat 70 procent av aktierna i Taschek & Gruber Automatische Datenverarbeitungs. Det framgår av ett pressmeddelande.

T&Gs verksamhet bedrivs huvudsakligen i Österrike och Novotek utökar därmed sitt verksamhetsområde till Österrike. T&G har bedrivit samma typ av återförsäljande verksamhet som Novotek med GE och Emerson i centrum sedan starten 1995. T&G har 16 anställda, och omsatte under räkenskapsåret 2023 4,3 miljoner euro med ett ebitda-resultat om 0,25 miljoner euro.

Den initiala köpeskillingen uppgår till 1,54 miljoner eur, exklusive kassa, och finansieras med befintliga medel samt checkkredit. Till detta kommer en tilläggsköpeskilling om högst 1,2 miljoner euro som baseras på T&G:s resultat under de kommande tre räkenskapsåren.

Ett optionsavtal har även ingåtts med den aktieägare i T&G som äger resterande 30 procent, enligt vilket Novotek å ena sidan har rätt att under 2027 förvärva resterande aktier i T&G och nuvarande aktieägaren å andra sidan har rätt att sälja sina aktier till Novotek under 2027.

Förvärvet förväntas ha en positiv effekt på Novoteks vinst per aktie under innevarande räkenskapsår. T&G kommer senare att namnändras till Novotek Austria.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

NOVOTEK B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -