USA
BIDEN FICK STÖD AV GUVERNÖRER VID MÖTE (Direkt)

2024-07-04 05:33

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) USA:s president Joe Biden fick vid ett möte med Demokraternas guvernörer stöd för att fortsätta som presidentkandidat.

Det uppgav Marylands guvernör Wes Moore på onsdagen, enligt Bloomberg News.

Guvernören i Minnesota, Tim Walz, sade att han haft ett bra samtal med Biden och att Biden är lämplig för presidentposten.

Biden träffade guvernörerna efter den katastrofala tv-debatten med republikanernas presidentkandidat, den tidigare presidenten Donald Trump, förra veckan.

Under ett samtal med personal intygade Joe Biden vid flera tillfällen att ingen försöker få honom att hoppa av presidentvalskampanjen, rapporterade AP.

Men samtidigt har flera demokrater i senaten, där Biden suttit i 36 år, privat indikerat att de inte ser en väg för Joe Biden att överleva politiskt efter förra veckans tv-debatt.

Och tidigare på onsdagen rapporterade Bloomberg News att ett dussintal demokrater i representanthuset övervägde att skriva under ett brev som uppmanar Biden att lämna presidentvalskampanjen.

På onsdagseftermiddagen rapporterade New York Times att Biden sagt till en nära allierad att han överväger huruvida han ska fortsätta sin kampanj att bli återvald som president, uppgifter som Vita huset omedelbart förnekade.

Opinionsmätningar från New York Times, CBS och Wall Street Journal som gjorts efter debatten har alla visar en kraftig nedgång i stödet för Joe Biden.


Makroredaktionen +46 8 51917931 https://twitter.com/makroredaktion

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -