OX2
Placera tar in Stellantis i portföljen för juni, OX2 och Salesforce utgår (Finwire)

2024-06-03 09:19

Börsen piggnade till igen i maj efter en kort svacka i april. En trend är att uppköpsbuden är tillbaka och en måltavla hittar man i Placeras månadslista. Inför juni gör analyssajten ett fåtal byten i sin lista över köpvärda aktier i juni. Det framgår av en kommentar på måndagen.

Från listan föregående månad utgår OX2 och Salesforce. Det ligger upppköpsbud på OX2 och Salesforce föll efter att investerarna skrämdes av av utsikterna i förra veckans rapport.

"Vi tar parallellt in en nykomling i form av fordonstillverkaren Stellantis, vilket är ett köp som drar åt det spekulativa hållet. I övrigt behåller vi aktierna från förra månaden", skriver Placera.

Placeras lista över köpvärda aktier ska inte ses som en sammansatt portfölj utan som inspiration och som förslag på aktier som skulle kunna ingå i en individuell portfölj.

Listan för juni består av 16 bolag. Där återfinns svenska Hexpol, Rejlers, Dustin, Electrolux, Securitas, Loomis, Scandi Standard, Rugvista och Skanska, italienska Stellantis, franska Veolia och Vinci, amerikanska Thermo Fischer och Match Group, danska DSV samt nederländska Exor.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Stellantis N.V - I dag

{point.key}

Stellantis N.V - I dag

{point.key}

Salesforce - I dag

{point.key}

OX2 - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -