CASTELLUM
REVIDERAR FINANSIELLA MÅL OCH UTDELNINGSPOLICY (Direkt)

2024-05-02 18:46

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fastighetsbolaget Castellum reviderar sina finansiella mål och utdelningspolicyn, framgår av ett pressmeddelande.

Det nya övergripande finansiella målet är avkastning på eget kapital om minst 10 procent. Den nya utdelningspolicyn innebär att utdelningen ska uppgå till minst 25 procent av förvaltningsresultatet.

De tidigare målen om att förvaltningsresultatet per aktie årligen ska öka med 10 procent per år och att nettoinvesteringar ska uppgå till 5 procent av fastighetsvärdet utgår.

Den tidigare utdelningspolicyn innebar att utdelningen skulle uppgå till minst 50 procent av förvaltningsresultat före skatt.

"Sedan inledningen av 2023 har Castellum vidtagit en rad åtgärder för att möta den snabbt förändrade kapitalmarknaden. Bolaget har sedan dess genomfört en aktieemission om 10 miljarder kronor, sålt fastigheter för 6,5 miljarder kronor och pausat utdelningen för att stärka sin finansiella ställning. Det har resulterat i minskad nettoskuld med 16 miljarder kronor, sänkt belåningsgrad till 38 procent och skapat tillgänglig likviditet om 25 miljarder kronor", skriver bolaget i pressmeddelandet.

"Vår strategi att utveckla vår portfölj mot högre kvalitet och densitet i nordiska tillväxtregioner kvarstår. Bolaget har en projektportfölj på över 40 mdkr som vi räknar med att kunna utveckla under lång tid med god avkastning till låg risk", kommenterar bolagets vd Joacim Sjöberg.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Castellum - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -