EMBRACER
MATTHEW KARCH OMVANDLAR A-AKTIER TILL B-AKTIER (Direkt)

2024-03-14 09:05

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Vid slutförandet av Embracers avyttring av delar av Saber till bolag som kontrolleras av Matthew Karch kommer amerikanen, som i dag är tredje största ägare i Embracer, att omvandla sina röststarka A-aktier till B-aktier.

Det framgår av morgonens pressmeddelande där Embracer meddelar att man avyttrar tillgångar, från den operativa koncernen Saber Interactive, där Matthew Karch är medgrundare, för en köpeskilling om 247 miljoner dollar.

Efter slutförandet av transaktionen kommer S3D Media LLC inte längre att inneha några A-aktier i Embracer", heter det.

S3D Media är i dag tredje största ägare i Embracer bakom Lars Wingefors och Savvy Gaming. Han kontrollerar i dag 12,8 miljoner A-aktier samt nära 71 miljoner B-aktier, motsvarande 6,2 procent av kapitalet och 10,2 procent av rösterna, enligt ägardatatjänsten Holdings. Matthew Karch äger även 8,5 miljoner B-aktier privat.

"Jag kommer att fortsätta att vara en stor långsiktig aktieägare i Embracer och vi kommer att förbli partners i flera pågående och framtida projekt", kommenterar Matthew Karch, i samma pressmeddelande.

Matthew Karch aktier kommer dock att hållas i "escrow" till dess att hela lånebeloppet enligt skuldebreven, som affären är byggd på, är återbetalda.

Skuldebreven ska återbetalas kontant senast den 31 december 2024.

Embracer och Matthew Karch ingick ett separationsavtal den 22 november i fjol för att undvika intressekonflikter i samband med att förhandlingarna inleddes mellan parterna.

Emanuel Furuholm +46 8 5191 7925

Nyhetsbyrån Direkt


Embracer Group B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -