EMBRACER
GÖRS DAGLIGA FRAMSTEG I AVYTTRINGSPROCESSEN - VD (Direkt)

2024-02-15 11:00

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Embracer gör hela tiden framsteg i sitt arbete med att avyttra tillgångar men bolaget vill inte sätta upp någon tidsram för när något konkret kan komma att hända.

Det framkom på gamingbolagets rapportpresentation på torsdagen.

I sin delårsrapport uppger Embracer att målet om en nettoskuld om 8 miljarder kronor den 31 mars troligtvis inte kommer att uppnås, men att vissa avyttringar skulle kunna minska nettoskulden betydligt efter det datumet. Bolaget har fortsatt ett fåtal större pågående avyttringsprocesser som kan stärka balansräkningen och ytterligare reducera kapitalutgifter, processer som uppges vara långt gångna.

"Självklart görs det framsteg, varje dag, det är väldigt aktiva processer. Men som i alla affärer så har du inget bindande avtal innan du har ett bindande avtal. Med det sagt så känner jag mig konfident", sade vd Lars Wingefors och tillade:

"Avyttringarna görs inom omstruktureringsprogrammet /…/ i den här typen av M&A-marknad hade det varit lätt att avyttra de mest kassaflödesgenererande verksamheterna men det är inte det vi gör".

För innevarande räkenskapsår, som sträcker sig till och med mars 2024, har Embracer upprepat sin prognos om 7-9 miljarder kronor för det justerade rörelseresultatet, med tillägget att utfallet sannolikt hamnar i nederkant av intervallet.

För kommande räkenskapsår 2024/2025 finns ännu så länge ingen prognos.

"Om vi lämnar någon prognos så kommer vi göra det på vår kommande kapitalmarknadsdag, det är vår ambition. Men jag har blandade känslor kring att ge löften om framtiden", sade Lars Wingefors.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Embracer Group B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -