POLITIK
BUSCH VILL HA SVAR FRÅN S OM KÄRNKRAFTEN (Direkt)

2024-01-17 11:49

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Energiminister Ebba Busch (KD) sätter sig gärna ned med Socialdemokraternas ledare Magdalena Andersson och diskuterar kärnkraften.

Det sade hon i onsdagens partiledardebatt i riksdagen där hon citerade en debattartikel från en rad tunga näringslivsföreträdare nyligen där de efterlyser tydliga besked om kärnkraften.

Ebba Busch frågade "har vi S med oss?"

Oppositionsledaren Andersson sade att det i den här frågan krävs politiskt ledarskap som förmår samla en bred majoritet i riksdagen så man kan säkra en stabil ordning även efter nästa val.

"Jag ser fram emot att Ebba Busch visar ett sådant ledarskap och bjuder in samtliga partier till energisamtal – det skulle vi socialdemokrater välkomna", sade hon.

Enligt S-ledaren har dock socialdemokraten Fredrik Olovsson endast "fått möjlighet att titta på regeringens färdiga produkt - det är inte förhandlingar".

"Den dag regeringen är beredd att förhandla är vi socialdemokrater naturligtvis redo att göra det", sade Magdalena Andersson.

Socialdemokraterna har sagt ja till ny kärnkraft, men på de platser där det redan i dag finns kärnkraft eftersom de bedömer att det skulle vara billigare för svenska folket.

Sofia Polhammer +46 8 5191 7937

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -