XBRANE BIOPHARMA
PARETO SÄNKER RIKTKURS TILL 122 KR (278) (NY) (Direkt)

2023-08-29 17:12

(Tillägg: Från stycke tre samt kursrörelse)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Pareto Securities sänker riktkursen för biosimilarutvecklaren Xbrane Biopharma till 122 kronor från tidigare 278 kronor med en upprepad köprekommendation.

Det framgår av en analys på tisdagen.

Enligt Pareto var det en besvikelse från Xbrane, som rapporterade på måndagen, vad gäller ett långsamt upptag för Ximluci i Europa, en biosimilar av ögonläkemedlet Lucentis. Därtill nämner framhåller analyshuset förseningen på ett år för lönsamhet tillsammans med ett förnyat kapitalbehov. Pareto räknar med ytterligare ett kapitalbehov om 0,1 miljarder kronor givet att bolaget vill behålla en buffert på 100 miljoner kronor till slutet av 2024.

Kapitalbehovet för Xbrane räknar Pareto i sin värderingsmodell kan täckas med en emission vid rådande aktiekurs om 36 kronor. Mest troligt ser Pareto det dock som att bolaget använder skuldfinansiering för att överbrygga kassan tills bolaget blir kassaflödespositivt eller en riktad emission till en högre kurs än vad aktien står i nu.

Något som ligger Xbrane i fatet uppger Pareto vara dålig kommunikationsförmåga.

Kursreaktionen med ett ras på tisdagseftermiddagen om 43 procent till just över 36 kronor bedömer Pareto vara en överreaktion vid en redan innan låg värdering.

Pareto ser ingen väsentliga risker kvar i Xbrane och bedömer att för den tålmodige finns det en möjlighet till ett trefaldigat värde om 1-2 år och åttafaldigat värde om 3-4 år från där aktien står nu.

Magnus Bernet +46 8 5191 7953

Nyhetsbyrån Direkt


Xbrane Biopharma - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -