SBB
FONDJÄTTAR ANLITAR RÅDGIVARE I OBLIGATIONSTVIST – BN (NY) (Direkt)

2023-06-16 15:45

(Tillägg: från stycke fem)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Investerare som tillsammans innehar över än 1 miljard euro i SBB-obligationer har anlitat rådgivare för att motverka de obligationsinnehavare som hävdar att SBB inte uppfyller lånekovenanter för bolagets obligationer.

Det rapporterar Bloomberg News på fredagen.

Investerarna, som innefattar bland annat Anchorage Capital Group och Blackrock, kommer att representeras av PJT Partners och planerar att arbeta tillsammans med SBB för att bestrida anklagelser om att SBB brutit mot villkoren i sina obligationer, enligt källor till Bloomberg.

Nyhetsbyrån Direkt har tidigare uppmärksammat att en grupp investerare, som kallar sig B2023 Funds, har hävdat att fastighetsbolaget inte uppfyller de lånekovenanter som gäller för bolagets så kallade sociala obligationer.

Enligt Bloomberg skickades ett brev till SBB i förra veckan där investerare, via advokater, hävdade att kovenanter brutits. Detta skulle utlösa en "default" på värdepapperna och göra det möjligt för investerare att kräva återbetalning när en 90-dagars frist löpt ut den 29 juni, skriver Bloomberg.

SBB vände på fredagseftermiddagen från att tidigare ha handlats på minus till ett plus. Klockan 15.45 var SBB:s B-aktie upp 1,8 procent.

Emanuel Furuholm +46 8 5191 7925

Nyhetsbyrån Direkt AB


Samhällsbyggnadsbo. i... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -