Oscar Properties Holding
KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA, TILLIKA FÖRSTA KONTROLLSTÄMMA, I OSCAR PROPERTIES HOLDING AB (PUBL) (MFN)
Aktieägarna i Oscar Properties Holding AB (publ), org.nr 556870-4521, kallas till årsstämma, tillika första kontrollstämma, fredagen den 19 juli 2024 klockan 09:00 i KANTER Advokatbyrås lokaler, Engelbrektsgatan 3, Stockholm. Entrén till stämmolokalen öppnas klockan 08:30.
RÄTT ATT DELTA OCH ANMÄLAN TILL BOLAGET
Den som önskar delta i årsstämman ska
dels vara införd som aktieägare i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken torsdagen den 11 juli 2024, och
dels anmäla sitt deltagande till bolaget senast fredagen den 12 juli 2024 per post till Oscar Properties Holding AB (publ), Box 5123, 102 43 Stockholm, eller per e-post till bolagsstamma@oscarproperties.se.
I anmälan ska anges namn/företagsnamn, person- eller organisationsnummer, adress, telefonnummer dagtid, aktieinnehav, samt i förekommande fall antal biträden (högst två).
Den som inte är personligen närvarande vid stämman får utöva sin rätt vid stämman genom ombud med skriftlig, daterad och av aktieägaren undertecknad fullmakt. Om fullmakten utfärdats av juridisk person ska kopia av registreringsbevis eller motsvarande behörighetshandling för den juridiska personen bifogas anmälan. Fullmakten är giltig högst ett år från utfärdandet, dock att fullmaktens giltighetstid får vara längst fem år från utfärdandet om detta särskilt anges. Fullmakter, registreringsbevis och andra behörighetshandlingar bör vara bolaget tillhanda under ovanstående adress i god tid före stämman. Fullmaktsformulär finns att hämta på bolagets webbplats, www.oscarproperties.com, och kan även erhållas hos bolaget på Nybrogatan 55 i Stockholm.
För att ha rätt att delta i bolagsstämman måste en aktieägare som låtit förvaltarregistrera sina aktier, förutom att anmäla sig till bolagsstämman, låta registrera aktierna i eget namn så att aktieägaren blir upptagen i aktieboken per torsdagen den 11 juli 2024. Sådan registrering kan vara tillfällig (s.k. rösträttsregistrering) och begäras hos förvaltaren i god tid. Rösträttsregistreringar som gjorts senast måndagen den 15 juli 2024 beaktas vid framställning av aktieboken.
AKTIEÄGARES RÄTT ATT BEGÄRA UPPLYSNINGAR
Aktieägare som är närvarande på stämman har rätt att begära upplysningar i enlighet med 7 kap. 32 § aktiebolagslagen (2005:551).
FÖRSLAG TILL DAGORDNING
1. Stämmans öppnande.
2. Val av ordförande vid stämman.
3. Upprättande och godkännande av röstlängd.
4. Val av en eller två justerare att jämte ordföranden justera protokollet.
5. Dagordningens godkännande.
6. Prövning av om stämman blivit behörigen sammankallad.
7. Framläggande av första kontrollbalansräkning och revisorns yttrande över kontrollbalansräkningen.
8. Beslut om huruvida bolaget ska träda i likvidation eller driva verksamheten vidare.
9. Framläggande av årsredovisning och revisionsberättelse samt av koncernredovisning och
koncernrevisionsberättelse för räkenskapsåret 2023.
10. Beslut om
- fastställande av resultaträkning och balansräkning samt koncernresultaträkning och koncernbalansräkning för räkenskapsåret 2023,
- dispositioner beträffande bolagets resultat enligt den fastställda balansräkningen, och
- ansvarsfrihet åt styrelseledamöterna och verkställande direktören för den tid redovisningen omfattar.
11. Beslut om godkännande av ersättningsrapport.
12. Beslut om riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare
13. Beslut om antalet styrelseledamöter och revisorer som ska väljas av stämman.
14. Fastställande av arvoden åt styrelseledamöter och revisor.
15. Val av styrelseledamöter, styrelseordförande och revisor.
16. Beslut om ändring av bolagsordningen.
17. Beslut om minskning av aktiekapitalet för täckning av förlust.
18. Beslut om emissionsbemyndigande för styrelsen.
19. Stämmans avslutande.
BESLUTSFÖRSLAG
Val av ordförande vid stämman (punkt 2)
Styrelsen föreslår Björn Kristiansson, KANTER Advokatbyrå, som ordförande vid stämman.
Beslut om huruvida bolaget ska träda i likvidation eller driva verksamheten vidare (punkt 8)
Styrelsen har den 18 juni 2024 upprättat en kontrollbalansräkning enligt 25 kap. 13 § aktiebolagslagen (2005:551) och låtit denna granskas av bolagets revisor, som har utfärdat ett yttrande över densamma.
Kontrollbalansräkningen utvisar att Bolagets eget kapital uppgår till -3 160 123 724 kronor, vilket understiger hälften av det registrerade aktiekapitalet om 1 052 033 612,010310 kronor. Styrelsen hänskjuter därför till bolagsstämman frågan om bolaget ska gå i likvidation.
Styrelsen föreslår i första hand att driva verksamheten vidare
Sedan en tid pågår dialog med fordringsägare i moderbolaget om omvandling av fordringar till eget kapital där de vid full anslutning kommer att äga motsvarande 99 procent av bolaget. Moderbolaget skulle i det läget vara helt skuldfritt och aktiekapitalet med råge återställt. Således hyser styrelsen goda förhoppningar om att detta kommer att gå i lås på frivillig basis. Indikationer från större fordringsägare har hittills varit positiva.”
Styrelsen har förhoppningar om att ovanstående åtgärder ska möjliggöra att bolagets egna kapital kan återställas och mot den bakgrunden föreslår styrelsen i första hand att bolaget inte ska gå i likvidation, utan att bolagets verksamhet ska drivas vidare. Det är styrelsens uppfattning att aktieägarna och bolaget är bäst betjänta av att stämman beslutar om att driva bolagets verksamhet vidare i syfte att på bästa sätt tillvarata bolagets intressen.
Ett beslut om att driva verksamheten vidare innebär att stämman ska sammankallas inom åtta månader från denna första kontrollstämma för att på nytt pröva frågan om bolaget ska gå i likvidation (andra kontrollstämma). Inför den andra kontrollstämman ska styrelsen upprätta en ny kontrollbalansräkning och låta denna granskas av bolagets revisor. Om denna kontrollbalansräkning inte utvisar att det egna kapitalet återställts och uppgår till minst det registrerade aktiekapitalet är bolaget skyldigt att träda i likvidation.
Styrelsen föreslår i andra hand likvidation
Styrelsen är trots det primära förslaget om att driva verksamheten vidare skyldig enligt aktiebolagslagen att även upprätta ett förslag till beslut om likvidation att föreläggas bolagsstämman. Styrelsen föreslår därför, under förutsättning att bolagsstämman inte beslutar att bolaget ska driva verksamheten vidare enligt ovan, i andra hand att bolagstämman beslutar att bolaget ska gå i likvidation.
Skälet för styrelsens andrahandsförslag är att bolagets egna kapital, enligt den av styrelsen upprättade kontrollbalansräkningen, understiger hälften av det registrerade aktiekapitalet. Beslut om likvidation föreslås gälla från och med den dag då Bolagsverket har utsett en likvidator. Styrelsen preliminära bedömning är att skifte beräknas kunna ske inom tolv månader efter Bolagsverkets beslut om förordnande av likvidator. Någon skifteslikvid är försiktighetsvis inte att påräkna. Styrelsen har inget förslag till likvidator.
Beslut om dispositioner beträffande bolagets resultat enligt den fastställda balansräkningen (punkt 10 b)
Styrelsen föreslår att årsstämman beslutar att ingen utdelning ska utgå till stamaktier, preferensaktier eller preferensaktier av serie B fram till tiden för nästa årsstämma.
Beslut om godkännande av ersättningsrapport (punkt 11)
Styrelsen föreslår att stämman beslutar om godkännande av styrelsens rapport över ersättningar enligt 8 kap. 53 a § aktiebolagslagen.
Beslut om riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare (punkt 12)
Styrelsen föreslår att stämman beslutar om följande riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare. Det föresalgna riktlinjerna är i linje med de som antogs av årsstämman 2020 och inga materiella förändringar har skett.
Riktlinjerna omfattar ledande befattningshavare. Med ledande befattningshavare avses verkställande direktör och koncernledning, för närvarande sex personer. Riktlinjerna ska tillämpas på ersättningar som avtalas, och förändringar som görs i redan avtalade ersättningar, efter det att riktlinjerna antagits av årsstämman. Riktlinjerna omfattar inte ersättningar som beslutas av bolagsstämman.
Riktlinjernas främjande av bolagets affärsstrategi, långsiktiga intressen och hållbarhet
Bolagets affärsstrategi är i korthet att köpa, utveckla och sälja fastigheter med attraktiva lägen.
För ytterligare information om bolagets affärsstrategi, se https://oscarproperties.com/om-oss/
Rörlig lön som omfattas av dessa riktlinjer ska syfta till att främja bolagets affärsstrategi och långsiktiga intressen, inklusive dess hållbarhet.
Målsättningen med riktlinjerna för ersättning till ledande befattningshavare är att bolaget ska erbjuda en marknadsmässig ersättning bestående av: fast lön, rörlig lön, pensionsavsättningar samt övriga ersättningar och förmåner. Bolagsstämman kan därutöver – och oberoende av dessa riktlinjer – besluta om exempelvis aktie- och aktiekursrelaterade ersättningar.
Fast lön
Den huvudsakliga ersättningen ska utgöras av fast lön och anses motsvara en marknadsmässig kompensation för ett fullgott arbete. Den fasta lönen ska återspegla de krav som ställs på befattningen avseende kompetens, ansvar, komplexitet och på vilket sätt den bidrar till att uppnå affärsmålen.
Rörlig lön
Den rörliga lönen ska vara kopplad till förutbestämda och mätbara kriterier och baseras på utfallet av ett antal konkreta och koncerngemensamma verksamhetsmål med utgångspunkt i den långsiktiga affärsplanen som godkänts av styrelsen. Respektive mål ska ges en viktning av total rörlig lön beroende på hur viktigt respektive mål anses vara för bolaget. Målen kan inkludera finansiella mål, operativa mål samt mål för medarbetar- eller kundnöjdhet. Utbetalning av del av den rörliga lönen ska vara villkorad av att de underliggande målen har uppnåtts på ett långsiktigt hållbart sätt.
Rörlig lönen får uppgå till högst 50 procent av den fasta lönen samt regleras i individuella överenskommelser med de anställda som ska upprättas kalenderårsvis.
Den verkställande direktören är ej berättigad till någon rörlig lön.
Pensionsavsättningar
Pensionspremierna för premiebestämd pension ska uppgå till högst 20 procent av den fasta lönen.
Övriga ersättningar
Andra förmåner får innefatta bl.a. sjukvårdsförsäkring och bilförmån. Sådana förmåner får sammanlagt uppgå till högst tio procent av den fasta lönen.
Upphörande av anställning
Vid uppsägning från bolagets eller befattningshavarens sida får uppsägningstiden vara högst 6 månader. Fast kontantlön under uppsägningstiden och avgångsvederlag får sammantaget inte överstiga ett belopp motsvarande den fasta kontantlönen för sex månader. Några avgångsvederlag ska inte tillämpas.
Lön och anställningsvillkor för anställda
Vid beredningen av styrelsens förslag till dessa ersättningsriktlinjer har lön och anställningsvillkor för bolagets anställda beaktats genom att uppgifter om anställdas totalersättning, ersättningens komponenter samt ersättningens ökning och ökningstakt över tid har utgjort en del av styrelsens beslutsunderlag vid utvärderingen av skäligheten av riktlinjerna och de begränsningar som följer av dessa.
Beslutsprocessen för att fastställa, se över och genomföra riktlinjerna
I styrelsens uppgifter ingår att bereda styrelsens beslut om förslag till riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare. Styrelsen ska upprätta förslag till nya riktlinjer åtminstone vart fjärde år och lägga fram förslaget för beslut vid årsstämman. Riktlinjerna ska gälla till dess att nya riktlinjer antagits av bolagsstämman. Styrelsen ska även följa och utvärdera program för rörliga ersättningar för bolagsledningen, tillämpningen av riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare samt gällande ersättningsstrukturer och ersättningsnivåer i bolaget. Vid styrelsens behandling av och beslut i ersättningsrelaterade frågor närvarar inte verkställande direktören eller andra personer i bolagsledningen, i den mån de berörs av frågorna.
Rätt att frångå riktlinjerna
Styrelsen har rätt att besluta om att tillfälligt frångå ovanstående riktlinjer helt eller delvis om det i ett enskilt fall finns särskilda skäl som motiverar det och ett avsteg är nödvändigt för att tillgodose bolagets långsiktiga intressen, inklusive dess hållbarhet, eller för att säkerställa bolagets ekonomiska bärkraft. Som angivits ovan ingår det i styrelsens uppgifter att bereda styrelsens beslut i ersättningsfrågor, vilket innefattar beslut om avsteg från riktlinjerna. Sådana avsteg från riktlinjerna ska redovisas vid nästkommande årsstämma.
Beslut om antalet styrelseledamöter och revisorer som ska väljas av stämman (punkt 13)
Föreslås att styrelsen, för tiden fram till slutet av nästa årsstämma, ska bestå av tre styrelseledamöter utan styrelsesuppleanter.
Föreslås att bolaget, för tiden fram till slutet av nästa årsstämma, ska ha en revisor utan suppleant.
Fastställande av arvoden åt styrelseledamöter och revisor (punkt 14)
Föreslås, för tiden fram till slutet av nästa årsstämma, styrelsearvoden enligt följande:
- 550 000 kronor ska utgå till styrelsens ordförande, och
- 250 000 kronor ska utgå till var och en av övriga styrelseledamöter som inte är anställda i bolaget.
Föreslås att arvode till revisor ska utgå enligt godkänd räkning.
Val av styrelseledamöter, styrelseordförande och revisor (punkt 15)
Föreslås, för tiden fram till slutet av nästa årsstämma, omval av Oscar Engelbert, Hans von Celsing samt Richard Bagge till styrelseledamöter. Hans von Celsing föreslås omväljas till styrelseordförande.
En presentation av samtliga personer som föreslagit för val till styrelsen finns på bolagets webbplats www.oscarproperties.se.
Förslag till revisor kommer att meddelas senast i samband med årsstämman.
Beslut om ändring av bolagsordningen (punkt 16)
Styrelsen föreslår att stämman beslutar om ändring av bolagsordningen enligt nedan varvid bolagets företagsnamn ändras, gränserna för aktiekapitalet och antalet aktier justeras samt att möjligheten att emittera stamaktier av serie B och serie B2 utgår.
Nuvarande lydelse | Föreslagen lydelse |
§ 1 Firma Bolagets företagsnamn är Oscar Properties Holding AB (publ). |
§ 1 Företagsnamn Bolagets företagsnamn är Semperin AB (publ). |
§ 4 Aktiekapital Aktiekapitalet ska uppgå till lägst 500 000 000 kronor och till högst 2 000 000 000 kronor. |
§ 4 Aktiekapital Aktiekapitalet ska uppgå till lägst 500 000 kronor och till högst 2 000 000 kronor. |
§ 5 Aktier 5.1 Antalet aktier i bolaget ska uppgå till lägst 80 000 000 och till högst 320 000 000. Bolagets aktier ska kunna ges ut i fem serier, stamaktier, stamaktier av serie B, stamaktier av serie B2, preferensaktier och preferensaktier av serie B. Varje stamaktie ska medföra en (1) röst, varje stamaktie av serie B ska medföra en tiondels (1/10) röst, varje stamaktie av serie B2 ska medföra en tiondels (1/10) röst, varje preferensaktie ska medföra en tiondels (1/10) röst och varje preferensaktie av serie B ska medföra en tiondels (1/10) röst. Aktier av varje aktieslag kan ges ut till ett antal motsvarande hela aktiekapitalet. 5.2 Vid nyemission av stamaktier, stamaktier av serie B, stamaktier av serie B2, preferensaktier och preferensaktier av serie B som inte sker mot betalning med apportegendom, ska ägare av stamaktier, stamaktier av serie B, stamaktier av serie B2, preferensaktier och preferensaktier av serie B ha företrädesrätt att teckna nya aktier av samma aktieslag i förhållande till det antal aktier de förut äger (primär företrädesrätt). Aktier som inte tecknas med primär företrädesrätt ska erbjudas samtliga aktieägare (subsidiär företrädesrätt). Om inte hela antalet aktier som tecknas på grund av subsidiär företrädesrätt kan ges ut, ska aktierna fördelas mellan tecknarna i förhållande till det antal aktier de förut äger, oavsett huruvida deras aktier är stamaktier, stamaktier av serie B, stamaktier av serie B2, preferensaktier eller preferensaktier av serie B, och, i den mån detta inte kan ske, genom lottning. 5.3 Vid nyemission av endast stamaktier, stamaktier av serie B, stamaktier av serie B2, preferensaktier eller preferensaktier av serie B som inte sker mot betalning med apportegendom, ska ägare av aktier av det slag som ges ut ha företrädesrätt att teckna nya aktier i förhållande till det antal aktier av samma slag de förut äger (primär företrädesrätt). Aktier som inte tecknas med primär företrädesrätt ska erbjudas samtliga aktieägare (subsidiär företrädesrätt). Om inte hela antalet aktier som tecknas på grund av subsidiär företrädesrätt kan ges ut, ska aktierna fördelas mellan tecknarna i förhållande till det antal aktier de förut äger, oavsett huruvida deras aktier är stamaktier, stamaktier av serie B, stamaktier av serie B2, preferensaktier eller preferensaktier av serie B, och, i den mån detta inte kan ske, genom lottning. 5.4 Vid emission av teckningsoptioner eller konvertibler som inte sker mot betalning med apportegendom, ska ägare av stamaktier, stamaktier av serie B, stamaktier av serie B2, preferensaktier och preferensaktier av serie B ha företrädesrätt att teckna teckningsoptioner som om emissionen gällde de aktier som kan komma att nytecknas på grund av optionsrätten, respektive företrädesrätt att teckna konvertibler som om emissionen gällde de aktier som konvertiblerna kan komma att bytas mot. 5.5 Vad som ovan sagts ska inte innebära någon inskränkning i möjligheten att fatta beslut om emission med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt. 5.6 Ökning av aktiekapitalet genom fondemission med utgivande av nya aktier får endast ske genom utgivande av nya stamaktier, stamaktier av serie B, stamaktier av serie B2, preferensaktier och/eller preferensaktier av serie B. Därvid gäller att endast stamaktieägarna, ägare av stamaktier av serie B och ägare av stamaktier av serie B2 har företrädesrätt till de nya aktierna. Fondaktierna fördelas mellan stamaktieägarna i förhållande till det antal aktier de förut äger. Vad som nu sagts ska inte innebära någon inskränkning i möjligheten att genom fondemission, efter erforderlig ändring av bolagsordningen, ge ut aktier av nytt slag. |
§ 5 Aktier 5.1 Antalet aktier i bolaget ska uppgå till lägst 140 000 000 och till högst 560 000 000. Bolagets aktier ska kunna ges ut i tre serier, stamaktier, preferensaktier och preferensaktier av serie B. Varje stamaktie ska medföra en (1) röst, varje preferensaktie ska medföra en tiondels (1/10) röst och varje preferensaktie av serie B ska medföra en tiondels (1/10) röst. Aktier av varje aktieslag kan ges ut till ett antal motsvarande hela aktiekapitalet. 5.2 Vid nyemission av stamaktier, preferensaktier och preferensaktier av serie B som inte sker mot betalning med apportegendom, ska ägare av stamaktier, preferensaktier och preferensaktier av serie B ha företrädesrätt att teckna nya aktier av samma aktieslag i förhållande till det antal aktier de förut äger (primär företrädesrätt). Aktier som inte tecknas med primär företrädesrätt ska erbjudas samtliga aktieägare (subsidiär företrädesrätt). Om inte hela antalet aktier som tecknas på grund av subsidiär företrädesrätt kan ges ut, ska aktierna fördelas mellan tecknarna i förhållande till det antal aktier de förut äger, oavsett huruvida deras aktier är stamaktier, preferensaktier eller preferensaktier av serie B, och, i den mån detta inte kan ske, genom lottning. 5.3 Vid nyemission av endast stamaktier, preferensaktier eller preferensaktier av serie B som inte sker mot betalning med apportegendom, ska ägare av aktier av det slag som ges ut ha företrädesrätt att teckna nya aktier i förhållande till det antal aktier av samma slag de förut äger (primär företrädesrätt). Aktier som inte tecknas med primär företrädesrätt ska erbjudas samtliga aktieägare (subsidiär företrädesrätt). Om inte hela antalet aktier som tecknas på grund av subsidiär företrädesrätt kan ges ut, ska aktierna fördelas mellan tecknarna i förhållande till det antal aktier de förut äger, oavsett huruvida deras aktier är stamaktier, preferensaktier eller preferensaktier av serie B, och, i den mån detta inte kan ske, genom lottning. 5.4 Vid emission av teckningsoptioner eller konvertibler som inte sker mot betalning med apportegendom, ska ägare av stamaktier, preferensaktier och preferensaktier av serie B ha företrädesrätt att teckna teckningsoptioner som om emissionen gällde de aktier som kan komma att nytecknas på grund av optionsrätten, respektive företrädesrätt att teckna konvertibler som om emissionen gällde de aktier som konvertiblerna kan komma att bytas mot. 5.5 Vad som ovan sagts ska inte innebära någon inskränkning i möjligheten att fatta beslut om emission med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt. 5.6 Ökning av aktiekapitalet genom fondemission med utgivande av nya aktier får endast ske genom utgivande av nya stamaktier, preferensaktier och/eller preferensaktier av serie B. Därvid gäller att endast stamaktieägarna har företrädesrätt till de nya aktierna. Fondaktierna fördelas mellan stamaktieägarna i förhållande till det antal aktier de förut äger. Vad som nu sagts ska inte innebära någon inskränkning i möjligheten att genom fondemission, efter erforderlig ändring av bolagsordningen, ge ut aktier av nytt slag. |
§ 6 Vinstutdelning 6.1 Beslutar bolagsstämman om vinstutdelning ska preferensaktierna jämsides med preferensaktierna av serie B medföra företrädesrätt framför stamaktierna, stamaktierna av serie B och stamaktierna av serie B2 till årlig utdelning enligt nedan. Preferensaktierna och preferensaktierna av serie B ska i övrigt inte medföra någon rätt till utdelning. |
§ 6 Vinstutdelning 6.1 Beslutar bolagsstämman om vinstutdelning ska preferensaktierna jämsides med preferensaktierna av serie B medföra företrädesrätt framför stamaktierna, till årlig utdelning enligt nedan. Preferensaktierna och preferensaktierna av serie B ska i övrigt inte medföra någon rätt till utdelning. |
§ 8 Bolagets upplösning 8.1 Vid bolagets upplösning har stamaktier, stamaktier av serie B, stamaktier av serie B2, preferensaktier och preferensaktier av serie B rätt till bolagets behållna tillgångar enligt följande: (1) I första hand ska preferensaktier jämsides med preferensaktier av serie B, i enlighet med principerna i punkten 6.6 ovan, erhålla ett belopp (i) per preferensaktie uppgående till 15 000 kronor, plus eventuell upplupen del av Preferensutdelningen samt därtill eventuellt Innestående Belopp och (ii) per preferensaktie av serie B uppgående till 25 000 kronor, plus eventuell upplupen del av Preferensutdelning B samt därtill eventuellt Innestående Belopp. Preferensaktierna och preferensaktierna av serie B ska i övrigt inte medföra rätt till någon skiftesandel. (2) I andra hand, i den mån det efter utskiftning enligt punkt (1) ovan återstår medel att skifta ut, ska stamaktier av serie B2 erhålla ett belopp per stamaktie av serie B2 uppgående till teckningskursen i den först registrerade nyemissionen av stamaktier av serie B2 som riktats till innehavare av preferensaktier eller preferensaktier av serie B, innan utskiftning sker till övriga stamaktieägare. (3) I tredje hand, i den mån det efter utskiftning enligt punkt (2) ovan återstår medel att skifta ut, ska dessa fördelas lika mellan stamaktier, stamaktier av serie B och stamaktier av serie B2. 8.2 För det fall antalet stamaktier av serie B2 ändras genom sammanläggning, uppdelning eller liknande bolagshändelse ska det belopp som stamaktien av serie B2 berättigar till enligt punkt 8.1 i denna bolagsordning omräknas för att återspegla förändringen. |
§ 8 Bolagets upplösning 8.1 Vid bolagets upplösning har stamaktier, preferensaktier och preferensaktier av serie B rätt till bolagets behållna tillgångar enligt följande: (1) I första hand ska preferensaktier jämsides med preferensaktier av serie B, i enlighet med principerna i punkten 6.6 ovan, erhålla ett belopp (i) per preferensaktie uppgående till 15 000 kronor, plus eventuell upplupen del av Preferensutdelningen samt därtill eventuellt Innestående Belopp och (ii) per preferensaktie av serie B uppgående till 25 000 kronor, plus eventuell upplupen del av Preferensutdelning B samt därtill eventuellt Innestående Belopp. Preferensaktierna och preferensaktierna av serie B ska i övrigt inte medföra rätt till någon skiftesandel. (2) I andra hand, i den mån det efter utskiftning enligt punkt (1) ovan återstår medel att skifta ut, ska dessa fördelas lika mellan stamaktierna. |
§ 9 Omvandling Stamaktie ska kunna omvandlas (konverteras) till stamaktie av serie B, förutsatt att stamaktier av serie B redan utgivits, på följande sätt. Aktieägare har rätt att hos styrelsen skriftligen begära att stamaktie omvandlas till stamaktie av serie B, varvid ska anges hur många stamaktier som önskas omvandlade. Styrelsen ska genast anmäla omvandling för registrering hos Bolagsverket. Omvandlingen är verkställd när registrering skett och omvandlingen antecknats i avstämningsregistret. |
§ 9 om omvandling utgår varvid numreringen av nuvarande §§ 10 – 15 numreras om till §§ 9 -14. |
Beslutet om ändring av bolagsordningen enligt denna punkt 16 är villkorat av att stämman även fattar beslut om minskning av aktiekapitalet för täckning av förlust enligt punkt 17 nedan.
Beslutet ovan är giltigt endast om det har biträtts av aktieägare med minst två tredjedelar av såväl de avgivna rösterna som de aktier som är företrädda vid stämman.
Beslut om minskning av aktiekapitalet för täckning av förlust (punk 17)
Styrelsen föreslår att stämman fattar beslut om minskning av bolagets aktiekapital
enligt följande:
- Minskning av aktiekapitalet ska ske för att täcka den ansamlade förlusten.
- Aktiekapitalet ska minskas med 1 051 533 612,010310 kronor varefter det uppgår till 500 000 kronor.
- Minskningen av aktiekapitalet ska ske utan indragning av aktier, vilket innebär att aktiernas kvotvärde minskas.
Styrelsens ordförande, verkställande direktören, eller den styrelsen utser, ska äga rätt att vidta de mindre justeringar i beslutet som kan visa sig erforderliga i samband med registrering härav.
Beslutet om minskning av aktiekapitalet för täckning av förlust enligt denna punkt 17 är villkorat av att stämman även fattar beslut om ändring av bolagsordningen enligt punkten 16 ovan.
Beslutet ovan är giltigt endast om det har biträtts av aktieägare med minst två tredjedelar av såväl de avgivna rösterna som de aktier som är företrädda vid stämman.
Beslut om emissionsbemyndigande för styrelsen (punkt 18)
Styrelsen föreslår att årsstämman bemyndigar styrelsen att, vid ett eller flera tillfällen under tiden fram till nästa årsstämma, besluta om emission, med eller utan företrädesrätt för aktieägarna, att betalas kontant, med apportegendom eller genom kvittning, av nya stamaktier preferensaktier och/eller preferensaktier av serie B, eller teckningsoptioner eller konvertibler avseende sådana aktier.
Syftet med bemyndigandet och skälen till eventuell avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt är att emissioner ska kunna ske för finansiering av förvärv, förändring av bolagets kapitalstruktur eller för att anskaffa kapital, eller för att finansiera fortsatt verksamhet eller tillväxt i bolaget på andra sätt.
Beslutet ovan är giltigt endast om det har biträtts av aktieägare med minst två tredjedelar av såväl de avgivna rösterna som de aktier som är företrädda vid stämman.
HANDLINGAR
Samtliga handlingar enligt aktiebolagslagen kommer att hållas tillgängliga hos bolaget på Nybrogatan 55 i Stockholm samt på bolagets webbplats www.oscarproperties.com senast tre veckor före årsstämman och skickas genast och utan kostnad för mottagaren till de aktieägare som begär det och uppger sin postadress.
ANTAL AKTIER OCH RÖSTER
Det totala antalet aktier i bolaget vid tidpunkten för utfärdandet av kallelsen är 143 682 563 stycken, varav 143 635 183 stamaktier, 44 688 är preferensaktier och 2 692 är preferensaktier av serie B, vilket motsvarar totalt cirka 143 639 921 röster. Bolaget har inte gett ut några stamaktier av serie B eller serie B2. Bolaget innehar 27 378 egna preferensaktier och 1 676 egna preferensaktier av serie B.
BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER
För information om hur dina personuppgifter behandlas, vänligen se https://www.euroclear.com/dam/ESw/Legal/Integritetspolicy-bolagsstammor-svenska.pdf
__________
Stockholm i juni 2024
Oscar Properties Holding AB (publ)
Styrelsen
För frågor, vänligen kontakta:
Richard Bagge, verkställande direktör Oscar Properties Holding AB (publ), richard.bagge@oscarproperties.se
Om Oscar Properties
Oscar Properties är ett fastighetsbolag med fokus på förvaltning och projektutveckling. Vi köper, förvaltar, utvecklar och säljer fastigheter med attraktiva lägen över hela Sverige, med den långsiktiga strategin att vara aktiv inom både förvaltning, nyproduktion och omvandling.