Billerud
Billerud ska kommunicera nya finansiella mål på kapitalmarknadsdag (Finwire)

2024-10-24 12:31

Förpackningsbolaget Billerud släppte i dag sin rapport för årets tredje kvartalet. Rapporten fick ett surt mottagande och aktien var klockan 12.30 ned 8,7 procent. Det är sannolikt utsikterna som gör att aktien tappar.

För det fjärde kvartalet förväntar sig Billerud svagare efterfrågan och prispress för de flesta kategorierna i Region Europa, det vill säga säck- och kraftpapper, containerboard och förpackningskartong. Marknadsförhållandena förväntas vara stabila för vätskekartong, grafiskt papper och special-papper. Insatskostnaderna förväntas öka, främst på grund av högre vedpriser i Norden och ökade energikostnader. Priset på avsalumassa väntas ha en negativ påverkan.

Billerud kommer hålla en kapitalmarknadsdag den 2 december. Det blir bolagets första kapitalmarknadsdag sedan november 2021.

- Vi har tagit fram en gedigen och spännande plan för båda våra regioner, och vi ser fram emot att välkomna er på vår kapitalmarknadsdag den 2 december för att presentera vår "Way Forward" och nästa kapitel för Billerud, kommenterar vd Ivar Vatne i delårsrapporten.

Ett annat stort tema, som det spekulerats om på marknaden, är huruvida Billerud ska höja sin utdelning eller rentav komma med extrautdelning, skriver Dagens industri.

Hur det blir med den saken vill Ivar Vatne inte avslöja än, men han avslöjar att man kommer kommunicera nya mål inom såväl tillväxt som lönsamhet, skuldsättning och utdelningspolicy.

"Vi är nu i en bra position med låg skuldsättning", säger han till tidningen.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Billerud - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -