Franklin India A(acc)USD
Franklin India Fund ökade 1,60 procent i september – avslutar starkt tredje kvartal (Finwire)

2024-10-21 16:02

Fonden Franklin India Fund A (acc) USD steg 1,60 procent i september, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 2,11 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 20,92 procent och är därmed sämre än index som har ökat 25,41 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Sukumar Rajah.

Inledningsvis konstaterar förvaltaren att indiska aktier fortsatte stiga under det tredje kvartalet. Uppgången kan förklaras av positiv ekonomiska data och en amerikansk räntesänkning som gav hopp om utländska investeringsflöden till den indiska aktiemarknaden.

De innehav som bidrog mest positivt under kvartalet var Zomato, Reliance Industries och United Spirits.

Zomato, som är Indiens största sajt för matleveranser, steg efter att bolaget höjt avgiften för sin plattform, vilket kan komma att öka lönsamheten.

"Vi är fortsatt positiva till Zomato givet vår bedömning av dess fortsatt robusta tillväxt och ökade marknadsandelar inom matleveranser, uppsidepotential från quick commerce och de uppmuntrande utsikterna för dess 'going out'-verksamhet", skriver förvaltaren.

I den negativa vågskålen fanns istället HDFC Bank, Endurance Technologies och Larsen & Toubro.

Det sistnämnda innehavet tyngdes i samband med oro för stark tillväxt i statliga investeringar och långsammare privata investeringar.

"Även om aktiekursen återhämtade sig delvis senare under månaden efter nyheten om att bolaget fått en stor order, slutade aktien ändå månaden lägre. Enligt vår uppfattning håller bolagets marginaler på att normaliseras. Vi har också noterat att bolagets rörelsekapitalcykel förbättras. Vi tror att marknaden har förbisett denna utveckling."

Avslutningsvis skriver förvaltarna att bolagen inom MSCI har haft en nästan dubbelt så hög vinsttillväxt som genomsnittet för tillväxtmarknader under 2024. Under 2025 förväntas tillväxten vara bredare över olika sektorer, där sektorerna bank, sällanköpsvaror och -tjänster samt industri beskrivs ha särskilt attraktiva investeringsmöjligheter.


Franklin India Fund A (acc) USD, % september, 2024
Fond MM, förändring i procent 1,60
Index MM, förändring i procent 2,11
Fond i år, förändring i procent 20,92
Index i år, förändring i procent 25,41

Alex Kennegård
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.



redaktion@finwire.org
© Copyright

Franklin India A(acc)USD - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -