INTRUM
KALLAT TILL FODRINGSHAVARMÖTE I REKAPITALISRINGSPROCESS (Direkt)

2024-10-18 06:24

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Intrum kallade på torsdagen till fordringshavarmöte för få godkännande för att ändra obligationsvillkoren under sina utestående medium-term notes ("MTN"), som en del av att implementera och verkställa rekapitaliseringen av bolaget så som beskrivits i tidigare pressmeddelanden under juli och augusti 2024.

Det framgår av pressmeddelanden sent på torsdagskvällen.

Intrums betalningsåtaganden under lånevillkoren kommer att garanteras av ett dotterbolag till bolaget, ett bolag bildat och existerande enligt lagstiftningen i Texas, USA.

Intrum har två förslag. Förslag ett inkluderar att de allmänna villkoren ska ändras för att tillåta varje åtgärd som är nödvändig eller rimligen önskvärd för att genomföra rekapitaliseringstransaktionen i enlighet med lock-up-avtalet.

Under förslag 2 ombeds fordringshavarna att godkänna ändringarna i förslag 1 och därutöver godkänna införandet av en rätt för Intrum under lånevillkoren att genomföra ett tvingande utbyte av obligationerna i samband med verkställandet av rekapitaliseringen.

"Rekapitaliseringstransaktionen kommer att avsevärt förbättra och stärka Intrums kapitalstruktur, och genomförandet av den har utformats för att minimera påverkan på Koncernens kundrelationer, verksamhet, leverantörer och anställda. Rekapitaliseringstransaktionen gör det möjligt för Intrum att positionera sig för framtida tillväxt och framgång", heter det.

Tidsfristen för att rösta om samtycke för Intrums förslag och för inlämning av registreringsformulär är den 13 november.


Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Intrum - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -