Deere & Co
Deere & Company utreds för reparationsmetoder - BN (Finwire)

2024-10-18 11:56

Traktorjätten Deere & Company är under utredning av amerikanska federala handelskommissionen, FTC. Det myndigheten tittar på är om bolagets reparationsmetoder för jordbruksutrustning bryter mot konkurrens- eller konsumentskyddslagar, rapporterar Bloomberg News.

Granskningen har blivit känd tack vare inskickade dokument från databehandlingsföretaget Hargrove & Associates som är en tredje part i ärendet. Bolaget bearbetar datan åt Association of Equipment Manufacturers, en branschorganisation för tillverkare av bygg- och jordbruksutrustning. Varken Hargrove eller AEM är föremål i utredningen, står det i dokumenten.

Vad gäller Deere, ska FTC i augusti ha skickat en förfrågan till bolaget för att veta om det ägnade sig åt "orättvisa, bedrägliga, konkurrensbegränsande, hemliga, tvingande, rovgiriga, exploaterande eller utestängande handlingar eller metoder" som rörde "reparation av jordbruksutrustning".

FTC brukar jaga efter bolag med alltför restriktiva reparationspolicyer. 2022 nådde myndigheten uppgörelser med Harley-Davidson och Westinghouse Outdoor Power Equipment om olagliga villkor i deras garantiavtal relaterade till reparationer.

Deere har inte återkommit med kommentar. Uppgifterna sänkte aktien ytterligare på torsdagen för att stänga 3,1 procent lägre.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se


redaktion@finwire.org
© Copyright

Deere & Co. - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -