Trump har haft kontakt med Putin i hemlighet efter han lämnat Vita Huset enligt ny bok av Bob Woodward (Finwire)

2024-10-08 16:31

I nästa vecka planeras en ny bok av välkände journalisten Bob Woodward med titeln "War" att släppas i USA.

Boken innehåller uppgifter om att Donald Trump då han var president i hemlighet skickat vad som då under 2020 var sällsynta covid-19-tester till Rysslands president Vladimir Putin för den ryska ledarens personliga bruk. Det framgår av New York Times.

Vidare uppges att Donald Trump i hemlighet talat med Putin så många som sju gånger sedan Trump lämnat Vita Huset, även när han pressade republikanerna att blockera militärt stöd till Ukraina för att bekämpa den ryska invasionen.

Boken som är planerad att publiceras nästa vecka, beskriver en scen i början av 2024 på Mar-a-Lago, som är Donald Trumps egendom i Florida, när den tidigare presidenten beordrade en assistent ut ur sitt kontor så att han kunde genomföra ett telefonsamtal med Putin. Den oidentifierade medhjälparen sa att de två kan ha talat ett halvt dussin andra gånger också sedan Trump lämnade Vita huset.

Avslöjandena väcker nya frågor om Trumps relation med Putin bara veckor före presidentvalet i USA, skriver New York Times.

En kopia av boken erhölls av The New York Times. Washington Post, där Woodward har arbetat i mer än ett halvt sekel, och CNN, där han ofta framträder som kommentator, rapporterade också om boken på tisdagen.

Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -