ARCTIC MINERALS
FÖRVÄRVAR BOLAG FÖR 45 MLN KR (NY) (Direkt)

2024-10-07 19:00

(Tillägg med info om nyemission från separat pressmeddelande)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Arctic Minerals har ingått avtal om att förvärva samtliga aktier i det australiska bolaget Rare Earth Energy Metals, till en köpeskilling om 45 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Köpeskillingen erläggs i form av säljreverser som kvittas mot nyemitterade aktier i Arctic Minerals till kursen 0:27 kronor. Jämförelsevis stängde Arctic Minerals aktie vid 0:275 kronor på måndagen.

I ett separat pressmeddelande meddelar Arctic Minerals att man även avser göra en riktad emission av units på cirka 12 miljoner kronor, som en del av finansieringen.

Teckningskursen och det totala antalet units i denna kommer att fastställas via ett accelererat bookbuilding-förfarande, där utfallet ska meddelas innan aktiehandeln inleds den 8 oktober.

Bolaget skriver att förvärvet innebär kontroll över två kopparprojekt i Sverige: Hennes Bay och Swan Lake. Hennes Bay är en koppar-silver-fyndighet med en historisk mineraltillgång om 25 miljoner ton, som bolaget bedömer kan ökas "avsevärt" genom ytterligare borrning.

Nyemissionen av vederlagsaktierna motsvarar en utspädning om 50 procent baserat på nuvarande antal aktier och röster i Arctic Minerals.


Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Arctic Minerals - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -