TF BANK
SÄLJER MAJORITETSDEL I REDIEM CAPITAL FÖR 472 MLN KR (Direkt)

2024-10-04 20:28

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) TF Bank har efter tidigare aviserade avsiktsförklaringar med Alektum och Erik Selin Fastigheter nu ingått avtal om att sälja en drygt 80-procentig andel i Rediem Capital, enligt ett pressmeddelande.

Köpeskillingen uppgår till cirka 472 miljoner kronor.

Försäljningen är en del av den omstrukturering som meddelades för drygt en månad sedan av TF Bank, då Rediem etablerades som ett helägt dotterbolag med fokus på förvärv av NPL-portföljer, samtidigt som avsiktsförklaringar om en försäljning av bolaget ingicks.

"Den här transaktionen gör det möjligt för TF Bank att fokusera på sin kärnverksamhet", skriver bolagets vd Joakim Jansson.

Av den totala köpeskillingen erläggs 106 miljoner kronor kontant och resterande cirka 366 miljoner kronor genom att TF Bank ställer ut en revers. Efter tillträdesdagen, som beräknas vara den 31 december 2024, ska aktierna i Rediem innehas till 49,9 procent av Alektum Holding, 30,2 procent av Erik Selin Fastigheter och 19,9 procent av TF Bank.

"Affären innebär ett viktigt steg framåt för Alektum Holding och ger oss möjlighet att både optimera och framtidssäkra vår verksamhet", kommenterar Alektums vd Linus Singelman.


David Ahnlund +46 8 5191 7900

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

TF Bank - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -