IRISITY
AVSER GÖRA FÖRETRÄDESEMISSION PÅ 71 MLN KR (Direkt)

2024-10-01 20:21

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Irisity avser besluta om en företrädesemission av units på cirka 71 miljoner kronor, framgår av ett pressmeddelande.

Emissionen görs enligt Irisity främst för att finansiera bolagets fortsatta marknadsexpansion inklusive ny generativ AI-användning och allmänna rörelsekapitalbehov.

Teckningskursen har fastställts till 8:40 kronor per unit, vilket motsvarande 1:20 kronor per aktie. Jämförelsevis stängde Irisitys aktie vid kursen 2:38 kronor på tisdagen. Teckningsperioden löper från och med den 12 november till och med den 26 november 2024.

Vissa befintliga aktieägare, däribland Gustav Andersson via Stockhorn Capital AB och Ulf Runmarker, privat och via bolag, har ingått teckningsförbindelser om sammanlagt cirka 36,3 procent. Utöver teckningsförbindelser har ett antal externa investerare ingått garantiåtaganden om cirka 43,7 procent. Således är emissionen garanterad till cirka 80,0 procent.

Vidare har bolaget beslutat om upptagandet av en bryggfinansiering om 20 miljoner kronor för att finansiera det kortsiktiga likviditetsbehovet innan emissionslikviden från företrädesemissionen inkommer.

Om företrädesemissionen tecknas fullt ut uppgår utspädningen till ungefär 47 procent.


Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Irisity - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -