UPM-Kymmene
Södra ska förse UPM med sulfatlignin från ny fabrik (Finwire)

2024-09-20 09:25

Skogsägarföreningen Södra har tecknat avtal med finska UPM om att förse dem med sulfatlignin från den nya fabriken som ska börja producera under 2027. Det framgår av ett pressmeddelande.

Den nya fabriken, som ska ligga i Mönsterås, blir den första kommersiella sulfatligninfabriken i Sverige och den största i sitt slag.

"Från 2027 kommer Södra att spela en viktig roll i ökningen av sulfatlignin som en förnybar och hållbar ersättningsprodukt för fossilbaserade material. Med UPM som kund kommer vi att ingå i en värdekedja som kan leverera klimateffektiva lösningar till den gröna omställningen. UPM i sin tur kan lita på vårt ansvarsfulla skogsbruk och det låga koldioxidavtryck våra massabruk har. UPM:s erfarenhet och kunskap om branschen gör bolaget till en idealisk kund och vi ser fram emot ett givande samarbete", säger Johannes Bogren, chef för bioprodukter på Södra.

UPM har en ledande ställning inom tekniken och marknaden för lignin som bygger på 15 års intensivt utvecklingsarbete, vilket har lett fram till en stark patentportfölj.

Nils Lolk
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

UPM-Kymmene Oyj - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -