UBS tror på fortsatt guldrally (Finwire)

2024-09-20 13:38

Guldrallyt väntas fortsätta enligt UBS som ser stöd för ytterligare uppgång från räntesänkningar, en svagare dollar och ihållande geopolitisk oro. Det rapporterar sajten Investing.

I fallet med räntorna bedömer UBS att sänkningarna kan uppgå till 150-200 baspunkter över de kommande 12-18 månaderna, vilket “kommer att leda till större investeringar under det kommande året”, enligt en analys.

Lägre räntor tenderar att göra guld mer attraktivt för investerare, eftersom det minskar alternativkostnaden för att investera i ädelmetallen.

Vidare väntas också en svagare dollar, som ett resultat av räntesänkningarna, bidra till en ökad efterfrågan. Detta eftersom guldet bara handlas i dollar, och när den tappar i värde mot andra valutor ökar det utländska intresset för ädelmetallen som då blir billigare att plocka upp.

Den slutliga faktorn är de geopolitiska riskerna där Ukrainakriget och konflikten i Mellanöstern väntas fortsätta framöver. Oro av denna sort gynnar guldets roll som en säker tillgång, särskilt för investerare som vill ducka volatilitet.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se


redaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -