Storebrand Europa A SEK
Storebrand Europa minskade 0,65 procent i augusti – mjuklandning fortsatt huvudscenario (Finwire)

2024-09-20 10:41

Fonden Storebrand Europa minskade 0,65 procent i augusti, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som minskade 0,68 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 15,37 procent och är därmed bättre än index som har ökat 14,15 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltaren Lars Qvigstad Sørensen.

Inledningsvis konstaterar förvaltaren att svaga arbetsmarknadssiffror i USA i kombination med svaga kvartalsrapporter från amerikanska teknikjättar fick aktiemarknaderna att falla kraftigt i början av augusti.

"Marknaden återhämtade sig sedan ganska snabbt under veckan efter nedgången. Det har fortsatt komma svaga makrotal från Kina, både från råvaruimporten och bostadsmarknaden. I USA är makrobilden dock fortsatt stabil", skriver förvaltaren.

Det tilläggs att marknaderna fortfarande tror på en mjuklandning av ekonomin som huvudscenario.

Avslutningsvis lyfter förvaltaren det amerikanska presidentvalet som hålls i början av november och poängterar att det är svårt att skilja Donald Trump och Kamala Harris ekonomiska program åt för tillfället.

De största sektorerna i fonden vid månadsskiftet var finans, hälsovård och industri med vikter om 20,70, 18,19 respektive 17,37 procent.

De enskilt största innehaven i fonden vid månadsskiftet var Novo Nordisk, ASML och Nestle med vikter om 3,98, 3,10 respektive 2,67 procent. Totalt höll fonden 351 innehav.

Storebrand Europa, % augusti, 2024
Fond MM, förändring i procent -0,65
Index MM, förändring i procent -0,68
Fond i år, förändring i procent 15,37
Index i år, förändring i procent 14,15

Alex Kennegård
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.



redaktion@finwire.org
© Copyright

Storebrand Europa A SEK - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -