SECURITAS
MARGINALPOTENTIAL I EUROPA, IBERO-AMERIKA - NORDEA (Direkt)

2024-09-20 08:17

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Nordea har blivit mer positiva till Securitas i takt med att marknaden flyttat fokus till bolagets marginalutveckling. Detta efter en period där fokus legat på jämförelsestörande poster och bolagets kassaflöde, enligt banken som höjer sin rekommendation för Securitas till köp från behåll. Riktkursen är satt till 153 kronor, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på fredagen.

Nordea ser potential för ökad marginal i Securitas verksamheter i Europa och Ibero-Amerika, uppger banken.

"Vi menar att vår förväntan om marginalförbättring i Securitas Europa och Ibero-Amerika är konservativ i jämförelse med vad ledningen redan har åstadkommit med omvandlingen i Nordamerika under en liknande tidsperiod", heter det.

Vidare skriver Nordea att en avyttring av Securitas flygplatssäkerhetsverksamhet, samt nya kompletterande förvärv inom teknik och lösningar förväntas ske före slutet av 2025, vilket skulle bidra positivt till bankens estimat och till Securitas marginallyft.

Securitas har ett uttalat mål om att nå en rörelsemarginal för koncernen på 8 procent till utgången av 2025 med en ambition om över 10 procents rörelsemarginal på lång sikt.

Nordea spår att Securitas kommer nå en marginal om 7,1 procent för 2025 och 7,4 procent för 2026.

Enligt estimat från Infront, senast insamlat den 1 augusti, tror analytikerkåren att Securitas kommer nå en marginal om 7,1 procent för helåret 2025 och 7,3 procent för 2026.


Emanuel Furuholm +46 8 5191 7925

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Securitas B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -