Nordea Bank
Nordea Private Bankings kundtillväxt har ökat med en tredjedel senaste året (Finwire)

2024-09-20 08:13

Nordea Bank uppger att kundtillväxten bland förmögna kunder har ökat med en tredjedel det senaste året. Inom gruppen Ultra High Net, som består av kunder med minst ett par hundra miljoner kronor i tillgångar, har det förvaltade kapitalet dubblerats på mindre än tre år.

- Det här är verkligen ett kvitto på att våra ansträngningar burit frukt och att vi har ett konkurrenskraftigt erbjudande. Som Nordens största bank kan vi hantera helheten i kundens affär eftersom vi har specialister inom alla områden. Det gör att vi har möjlighet att skräddarsy lösningar utifrån kundens behov, säger Lotta Bourgoin, chef för Private Banking Sverige på Nordea.

Nordea har även sett en förskjutning i kundunderlaget rent demografiskt jämfört med för några år sedan. Enligt storbanken sker det en föryngring och entreprenörer är den grupp som växer mest.

Banken ger även en spaning. Kunderna är i allt större grad intresserade av onoterat och riskkapitalinvesteringar. Andra tjänster är hjälp vid exit eller fastighetsköp utomlands.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Nordea Bank Abp - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -