NEW YORK
INTEL LYFTE, QUALCOMM FÖLL, S&P 500 -0,2% (Direkt)

2024-09-20 22:12

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Börserna i New York stängde på olika sidor om nollan under fredagen. Bland dagens bolagsnyheter har Intel och Qualcomm stått i fokus efter en rapport från Wall Street Journal som påstod att Qualcomm närmat sig Intel om en potentiell uppköpsaffär.

Vid stängning hade breda S&P 500 tappat 0,2 procent till 5.703, motsvarande en uppgång om 0,3 procent från Stockholmsbörsens stängning. Samtidigt hade tillväxt- och tekniktunga Nasdaq Composite försvagats 0,4 procent till 17.948, medan Dow Jones industriindex befann sig på grönt territorium och stärktes 0,1 procent till 42.063.

Eftermiddagens USA-datakalender var relativt tunn, men i en intervju med CNBC utalade sig Fed-guvernören Christopher Waller om att inflationen avtagit i en ännu snabbare nedåttrend än väntat.

På den amerikanska räntemarknaden handlades tioåringen upp 3 punkter till 3,74, med tvåårsräntan 2 punkter lägre till 3,56 procent.

På aktiefronten lyfte chiptillverkaren Intel 3,5 procent på nyheten om att Chiputvecklaren Qualcomm närmat sig Intel om en potentiell uppköpsaffär. Det rapporterade Wall Street Journal, med hänvisning till personer som är bekanta med ämnet. Qualcomm backade samtidigt 2,9 procent.

Vidare rasade logistikbolaget Fedex, som vanligtvis ses som en konjunkturindikator, 15 procent. Torsdagskvällens rapport för det första kvartalet innehöll ett klart sämre justerat resultat än väntat och en nedjustering av vinstprognosen för helåret. Nu räknar Fedex med en vinst per aktie på 20-21 dollar, mot tidigare 20-22 dollar.

Energibolaget Constellation Energy rusade 22 procent efter att bolaget meddelade planer på att återuppta kärnkraftverket Three Mile Island och sälja energikraften till Microsoft. Med det kommer Microsoft att köpa el från anläggningen i ett 20-årigt avtal.

Vidare bland energibolag rusade även Vistra på nyheten om att bolaget avser förvärva hela den andel på 15 procent som Vistra inte äger i sitt dotterbolag Vistra Vision. Transaktionen är värderad till 3,25 miljarder dollar kontant. Aktien adderade över 16 procent.

Sportklädestillverkaren Nike steg 6,8 procent på beskedet att vd John Donahoe kommer att gå i pension under nästa månad. Han ersätts av Elliott Hill, en veteran inom Nike som tidigare var chef för Nikes konsumentmarknad men som gick i pension 2020.

Trump Media & Technology Group sjönk nästan 8 procent efter att lock up-perioden löpt ut. Aktien har därmed fallit nästan 20 procent de senaste fyra handelsdagarna. Donald Trump uppgav i förra veckan att han inte planerar sälja sina aktier i bolaget.

Möbelbolaget Millerknoll rasade 14 procent på sin rapport för det första kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår. Bolaget redovisade lägre vinst och omsättning än väntat och gav även en svag guidning för det innevarande kvartalet.


Graf: S&P 500 fredagen den 20 september

Källa: Infront


Felix Johansson +46 8 5191 7911

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

QUALCOMM - I dag

{point.key}

Intel - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -