SIBEK
RÖRELSERESULTATET STEG TILL 7,7 MLN KR 1 KV (1,2) (Direkt)

2024-09-19 08:13

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Sibek, som är ett teknikkonsultföretag som verkar inom infrastruktur och specifikt järnväg, redovisar ett rörelseresultat på 7,7 miljoner kronor (1,2) för det första kvartalet (maj-juli) i det brutna räkenskapsåret 2024/2025.

Nettoomsättningen steg till 37,0 miljoner kronor (29,9).

"Ökningen har sin förklaring dels i att antalet anställda och fakturerande konsulter har ökat, dels i att priser har räknats upp i befintliga kontrakt samt ökats i nytecknade kontrakt. Första kvartalet präglas vanligtvis av låg aktivitet till stor del beroende på semesterperiodens infallande. Detta kvartal var aktiviteten dock mycket hög framför allt på grund av ett flertal pågående projekt med driftsättningar under sommaren", skriver bolaget i delårsrapporten.

Kvartalets nettoresultat ökade till 6,3 miljoner kronor (1,2).

"Räkenskapsårets första kvartal inleddes med starka siffror både avseende omsättning och lönsamhet", skriver vd David Berg i rapporten. Han uppger att sammantaget håller den starka trenden från föregående räkenskapsår i sig.

"Under andra kvartalets början har aktiviteten varit fortsatt hög, om än inte med beläggningstoppar som den under sommaren. Inom projektering, där framförhållningen normalt är kortast, ser beläggningen god ut för hela andra kvartalet och framåt årsskiftet. Inom driftsättning finns flertalet arbeten planerade under hösten", uppger David Berg.

Sibek noterades på handelsplattformen Nasdaq First North i slutet av år 2023.


Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

SIBEK - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -